Воротар "Зеніту": якби не Рибка, ми б розгромили "Шахтар"

Воротар "Зеніту": якби не Рибка, ми б розгромили "Шахтар"

В'ячеслав Малафєєв / Фото: malafeev16.ru

В'ячеслав Малафєєв похвалив свого візаві Олександра Рибку за гру на найвищому рівні.

Воротар пітерського "Зеніту" В'ячеслав Малафєєв поділився своїми враженнями від матчу 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря", який завершився мінімальною перемогою пітерців.

- Перемога над "Шахтарем" наочно продемонструвала принцип "коли фанати і команда разом": "Зеніт" змів суперника, не давши йому навіть огризнутися.

По ходу першого тайму навіть не дали "Шахтарю" шансу прицільно пробити по воротах, а в другій половині зустрічі наші спільні зусилля збили атакуючий порив гостей, які з усіх сил намагалися зрівняти рахунок. Важливо й інше: "Зеніт" останні матчі в Лізі чемпіонів проходить на новому рівні, підтверджуючи статус команди, яка вийшла на наступний щабель свого розвитку. Ми довели, що не стоїмо на місці і ростемо далі, а це дуже важливо.

- Чи відображає рахунок те, що відбувалося на полі? Або більш вірно розповідає про гру її підсумкова статистика?
- Рахунок і статистика разом відображають якість гри мого візаві - голкіпера Олександра Рибки. Кіпер "Шахтаря" другий матч проти "Зеніту" проводить на найвищому рівні, і якби не він, то справа б точно закінчилася розгромом.

- Які моменти з гри запам'яталися особливо?
- Якщо чесно, то більшу частину зустрічі мені доводилося тримати себе в тонусі, грітися: настільки мало було небезпечних епізодів у районі наших воріт. Хотів би відзначити ті хвилини, коли на стадіоні з'явився Дмитро Медведєв: це додало команді впевненості у вирішальні секунди, за що президенту особливе спасибі.

- Матч з "Шахтарем" став вашою першою "сухою" грою в єврокубках цього року.
- За це треба подякувати нашій обороні: хлопці не тільки не дали супернику наблизитися до моїх воріт, але і не дозволили "Шахтарю" бити здалеку. По суті, команда провела черговий відмінний матч: цього року ми підтверджуємо титул найкращого клубу Східної Європи не тільки перемогами у внутрішньому чемпіонаті, але і впевненою грою в головному європейському турнірі.

Читайте також:

Срна розповів, чого "Шахтарю" не вистачає для перемог у Лізі чемпіонів

"Зеніт" - "Шахтар" - 1:0. Всьо пропало!

"Шахтар" програв "Зеніту" і фактично вилетів з Ліги чемпіонів (відео)

Спаллетті: Луческу - хитрий лис, а я хороший дресирувальник

Луческу звинуватив бразильців "Шахтаря" у поразці від "Зеніту"

Спаллетті: у "Шахтаря" є майстерність і клас, але "Зеніт" зіграв бездоганно

Повʼязані теми:

Наступна публікація