Всю збірну Росії можуть відсторонити від участі в Олімпіаді-2016 - ЗМІ

Всю збірну Росії можуть відсторонити від участі в Олімпіаді-2016 - ЗМІ

Фото: Getty Images

При цьому МОК розгляне окремі випадки деяких спортсменів.

Міжнародний Олімпійський комітет збирається відсторонити від участі в Олімпійських іграх-2016 всю російську збірну, пише The Daily Mail з посиланням на джерело.

Очікується, що таке рішення буде оголошено під час телефонної конференції виконкому МОК у неділю, 24 липня.

За словами джерела видання, "МОК хоче виключити Росію, щоб показати, що це напад на весь спорт. Це фактично означає виключення з Ріо".

При цьому президент МОК Томас Бах хоче, щоб було розглянуто питання про права окремих спортсменів. які зможуть взяти участь у змаганнях, якщо доведуть свою непричетність до допінг-скандалу.

Також повідомляється, що деякі чиновники МОК хочуть усунути збірну Росії і від участі в зимовій Олімпіаді 2018 року, яка пройде у Південній Кореї.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри 2016 року пройдуть в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня.

Допінговий скандал розгорівся після статті у виданні The New York Times, опублікованій 12 травня. У ній екс-керівник московської антидопінгової лабораторії Родченков заявив, що російські спортсмени вживали допінг під час зимової Олімпіади 2014 року в Сочі.

Україна долучилася до країн, що вимагають відсторонення Росії від Олімпіади-2016

Україна долучилася до країн, що вимагають відсторонення Росії від Олімпіади-2016

11 липня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила в участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро всім російським спортсменам, крім стрибунки в довжину Дар'ї Клішиної.

18 липня була опублікована доповідь незалежної комісії ВАДА, в якій йдеться про систематичне застосування допінгу в російському спорті та причетності спортивних керівників до приховування позитивних допінг-проб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація