Суркіс назвав неетичними спроби придбати Бойка у "Дніпра"

Суркіс назвав неетичними спроби придбати Бойка у "Дніпра"

Суркіс розповів, що Бойка в "Динамо" не буде. / Фото: xsport

Президент "Динамо" розповів про перспективи голкіперів своєї команди.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів про власне бачення перспектив голкіперів свого клубу, також прокоментувавши чутки про спроби підписати воротаря "Дніпра" Дениса Бойка.

"Вступати в переговори щодо Бойка я не вважав етичним. І перш за все – на тлі постійних повідомлень про те, що він переходить то в один клуб, то в інший. Не бачу необхідності повертатися до минулого: у "Динамо" є молоді і перспективні воротарі, яким слід давати дорогу.

Але разом з тим наголошую, що Шовковський – голкіпер номер один в країні, і те, що він більше не грає за збірну – його вибір. Ні на секунду не сумніваюся, що якби він не прийняв такого рішення, він виступав за національну команду досі.

Ні я, ні будь-яка інша людина не має права диктувати Сашку, коли завершувати кар'єру: він доросла, сформована людина, яка дорожить своєю репутацією. Повірте: коли прийде час повісити рукавички на цвях, Шовковський це зробить. Не пізніше, але і не раніше часу, коли він відчує, що як гравець віддав футболу все що міг.

Рибка ж відновиться до лютого і, сподіваюся, зможе працювати на другому зборі без явних обмежень. А молоді його колеги за амплуа Артур Рудько та Георгій Бущан повинні бути готові в будь-який момент досвідчених товаришів підмінити. Молоді воротарі працюють з першою командою і набираються досвіду в тренуваннях.

Коваль? Він для того і пішов в оренду, щоб отримати ігрову практику, стати справжнім мужиком. Якщо повернеться і зможе конкурувати з іншими динамівськими голкіперами – як кажуть, ласкаво просимо. Ми в свій час ризикнули, заплативши чималі гроші за 17-річного воротаря, але рівень гри, який він показував у останнім часом, нас явно не влаштовував.

Коваль висловив бажання змінити на час команду, я йому в цьому посприяв, не взявши ні копійки за орендною угодою і, по-моєму, навіть доплачуючи йому до датської зарплаті. Думаю, і Максим, і клуб однаково зацікавлені у поверненні голкіпером його колишніх кондицій", – розповів Суркіс.

Нагадаємо, 11 січня на півроку угоду з "Динамо" подовжив ветеран команди Олег Гусєв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація