Як шахрують в УЄФА на жеребкуваннях: Блаттер розпочав новий скандал

Як шахрують в УЄФА на жеребкуваннях: Блаттер розпочав новий скандал

Фото: Reuters

Швейцарець розповів, що використовувалися холодні та нагріті кульки.

Екс-президент ФІФА Йозеф Блаттер, який відсторонений від футболу на 6 років, розкрив махінації під час жеребкування турнірів УЄФА.

- Жеребкування ЧС-2014 було дуже доброзичливим для Аргентини. Тоді була теорія, що це сталося завдяки хорошим стосункам між вами і Хуліо Грондоною (екс-глава Федерації футболу Аргентини).

- Був тільки один чоловік з такою владою в Європі. Артеміо Франкі (колишній глава УЄФА) так робив під час жеребкування клубних змагань. Я не робив нічого подібного на ЧС-1978.

Жеребкування [ЧС-2014] було чисте в усьому, я ніколи не доторкався до кульок. На відміну від інших. Звичайно, це можливо, що кулі можуть бути холодними і нагрітими.

- Тобто теорія про нагріті кулі і холодні - це реальність?

- Звичайно, це можливо технічно. Такого не було в ФІФА, але я бачив це під час жеребкування на європейському рівні. Таке, звичайно, може бути, але в ФІФА такого при мені не було.

- І як же це робиться?

- Кулі кладуться в холодильник перед жеребкуванням, і найменшого дотику потім вистачає зрозуміти, нагріта це куля або холодна, - заявив Блаттер в інтерв'ю La Nacion.

Нагадаємо, 27 травня 2015 року розгорівся корупційний скандал у ФІФА. Через нього від роботи був відсторонений Йозеф Блаттер, якому довелося відмовитися від президенства після чергового переобрання.

Скандал набрав обертів і дійшов до УЄФА. Президент організації Мішель Платіні також "втратив своє крісло".

У підсумку обох було вигнано з футболу на 8 років. Згодом цей термін було скорочено до 6 років. А Платіні відсудив собі зменшення терміну до 4 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація