Ярославський: "Металіст" має успіх не завдяки лампі Алладіна

Ярославський: "Металіст" має успіх не завдяки лампі Алладіна

Олександр Ярославський / Фото: focus.ua

Олександр Ярославський переконаний, що у спорті не буває чудес, а тільки результати.

Президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський заявив, що ніяких секретів в успіху клубу немає, головне – це безперервна, наполеглива праця.

- У березні 2007 року харківський "Металіст" займав 321 місце в рейтингу IFFHS, а сьогодні - входить до ТОП-50 клубів світу, не припиняючи руху вгору. Чим обумовлений такий прогрес?
- Багато хто, напевно, думає, що ми знайшли лампу Аладдіна чи впіймали золоту рибку. І загадали бажання стати найкращим у світі футбольним клубом. Це не так. Чудес в спорті не буває, у спорті бувають результати. Те, як зараз грає "Металіст" - результат безперервної наполегливої ​​праці гравців, тренерського штабу, адміністрації. Ніякого іншого секрету або рецепту успіху немає і бути не може.

- Відвідуваність домашніх матчів "Металіста" наближається до позначки у 30 тисяч. Враховуючи місткість стадіону, ОСК "Металіст" вважається найбільш заповнюваним стадіоном країни...
- Я завжди говорю і готовий повторити ще раз: у нас в Харкові найкращі в світі вболівальники. Тому багато хто нам заздрить. А ми намагаємося грати так, щоб заздрили ще й харківським уболівальникам - тому що у них є "Металіст".

- Більшість фахівців сходилися на думці, що в минулому році "Металісту" нібито повинен був принести в жертву виступи у Лізі Європи для досягнення успіху в чемпіонаті Україні. З тих пір команда значно посилилася. Чи дозволяє річна трансферна кампанія ставити максимальні завдання в усіх змаганнях?
- "Металіст" завжди ставить перед собою завдання максимум. Подивіться на турнірну таблицю внутрішнього чемпіонату. Подивіться на підсумки наших єврокубкових виступів. І покажіть їх тим, хто міркував про якісь жертви.

- "Металіст" робить ставку на технічних легіонерів, що викликає обурення у прихильників ліміту на легіонерів. Чи є виправданим обмеження на кількість іноземців на полі?
- Навколо цього питання, на мій погляд, дуже багато зайвого і непотрібного галасу. Так, в "Металісті", як і у всіх провідних європейських клубах, грають іноземці. Тому що така кон'юнктура "біржі праці" у футболі на сьогодні. Це об'єктивна реальність, яку не можна переламати через коліно якимись санкціями. Щоб змінити її, потрібен не один день. Зараз ми ростимо для "Металіста" нове покоління гравців. Спеціально побудували для цього дитячу футбольну академію. І, думаю, років через 5 посилимо склад команди її випускниками.

Читайте також:

Маркевич: не хотів дивитися у Львові на деякі фізіономії

"Карпати" не пустили "Металіст" у чвертьфінал Кубка України (відео)

Воротар "Металіста": переможемо "Динамо" і буде перше місце

Маркевич: "Металіст" боротиметься до останнього туру Ліги Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація