Ярославський про повернення у футбол: не буде "Металіста", буде інший клуб

Ярославський про повернення у футбол: не буде "Металіста", буде інший клуб

Фото: УНІАН

Бізнесмен готовий думати про футбол.

Колишній власник харківського "Металіста" Олександр Ярославський може повернутися у футбол. Клуб він продав скандальному бізнесмену Сергію Курченку у 2012 році. Своїми думками він поділився в інтерв'ю програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Про Курченка і продаж клубу

Читали інтерв'ю останні? Це неповага до самого себе як до людини. Хоча нічого дивного немає - людина без освіти. Я його бачив два рази в своєму житті. Якщо ви подивитеся мої інтерв'ю, жодного разу не почуєте його прізвище, бо я досі не знаю його прізвища: Курочкін, чи-то Курченко, не знаю.

Я не хочу ображати людину, нехай почитає коментарі, як його ще називають.

Думав, що одягне шарфик "Металіста", який я створив; сяде на стадіон, який я побудував; запросить моїх друзів і, скажімо так, опонентів навколо себе і все буде добре. Так не буває.

"Металісту" треба було приділяти 24 години на добу. Це все брехня, що я вів переговори півтора року, все вирішилося буквально за місяць.

Тому що нагніталася ситуація. Не хочу прізвища говорити - ні до чого.

Нагніталася ситуація, ось, як в країні все сталося.

Звичайно, я не хотів. Який мені сенс було віддавати "Металіст". Ми тільки вийшли на рівень, до якого йшли 7,5 років.

Душа болить, але власник заявляє, що клуб нікому не віддасть. Буде грати в Прем'єр-лізі і буде "Шахтар" наздоганяти - переганяти, візьме європейські титули.

"Металіста" немає. Ні на цьому, ні на якому етапі. Особливо після всіх цих заяв.

Я вам заявляю, що ніхто не збирався забирати клуб не за якісь три копійки, навіть за нуль. Нехай всі, хто стрясає повітря, заспокояться.

Про повернення у футбол

Є бренд "Металіст", значить потрібно думати про інший якийсь клуб. Тобто, треба думати про футбол. А як він буде називатися - інше питання. Не буде "Металіста", значить буде інший клуб. Я готовий про це думати.

І думав про це, і готовий про це думати. Зараз обіцянки якісь давати не готовий. Тому що, по-перше, ще не охолонув "небіжчик". А раптом завтра він погасить всі борги і купить супергравців... на здоров'я!

Я готовий розглянути. Але я не єдина людина, хто володіє грошима в Харкові. Добре, готовий тягнути саму організацію. У нас же, як почитаєш Forbes, думаєш, чому "Манчестер Юнайтед" не можемо фінансувати.

У нас стільки хлопців з грошима. Де вони? Їм же теж можна зателефонувати, постукати. Харків'яни, я маю на увазі. Де ви, хлопці?

Про бюджети і контракти

Я не готовий вже самостійно займатися цим. Тому що я один раз вже сам займався, чим закінчилося, ми знаємо. Треба збиратися з уболівальниками, з владою і дивитися один одному чесно в очі, і говорити, хто що готовий для цього зробити, і які гарантії.

Мене цікавить мій регіон. Мені хотілося прийти на стадіон, щоб всі кричали, раділи, отримували задоволення.

Ми все повернемо назад, якщо буде налагоджуватися ситуація в країні і в футболі. Фінансова складова...її ніхто не відміняв і від неї нікуди не дінешся. З іншого боку, очищення теж сталося. Пішли ці "дурні" зарплати, незрозумілі контракти нарівні з грандами європейського футболу. Ми не можемо з ними змагатися.

У цій фінансовій ситуації, хто буде тягнути такі контракти по 150-200 тисяч на місяць? Бюджет "Металіста" останній рік був 60 мільйонів. 5 мільйонів на місяць. Хоч би моя дружина мене не чула.

Бізнесмен Ярославський готовий знову вкладати гроші в футбол

Бізнесмен Ярославський готовий знову вкладати гроші в футбол

Повʼязані теми:

Наступна публікація