З 2018 року в футболі зміниться система відбору в єврокубки

З 2018 року в футболі зміниться система відбору в єврокубки

Фото: Reuters

Система виступів у Лізі чемпіонів та Лізі Європи залишилася колишньою.

Затверджено формат Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА на сезони 2018/19, 2019/20 і 2020/21. Система змагань залишилася колишньою, але змінилися принципи відбору.

По чотири найкращі клуби з чотирьох асоціацій з найвищим рейтингом виходитимуть в груповий етап Ліги чемпіонів.

Що зміниться:

- Переможець Ліги Європи УЄФА буде отримувати пряму путівку в груповий етап Ліги чемпіонів (наразі він може потрапити в раунд плей-оф).

- По чотири найсильніших клуби з чотирьох асоціацій з найвищим рейтингом автоматично потраплятимуть в груповий етап Ліги чемпіонів.

- Докладні правила допуску до участі в обох турнірах будуть вироблені до кінця року.

- Нова система підрахунку клубних коефіцієнтів: клуби оцінюватимуть виключно за власними результатами, тобто коефіцієнт асоціації більше не буде впливати на коефіцієнт клубу (виняток: якщо коефіцієнт клубу менше, ніж 1/5 коефіцієнта асоціації).

- При розрахунку коефіцієнтів враховуватимуться історичні успіхи клубу в цьому турнірі. Клуби, які перемагали в Лізі чемпіонів і в Лізі Європи, отримають додаткові очки.

- В обох турнірах істотно збільшаться відрахування клубам і лігам.

- Нова чотириступінчаста система розподілу фінансів (базові виплати, виплати за результат, за індивідуальний коефіцієнт і за маркетинговий пул) буде більше заохочувати спортивні досягнення, тоді як частка маркетингового пулу зменшиться.

Нагадаємо, раніше був представлений новий м'яч, яким гратимуть у груповій стадії Ліги чемпіонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація