Запорізький "Металург" хочуть відродити аматорським клубом

Запорізький "Металург" хочуть відродити аматорським клубом

"Металург" назавжди? / Фото: vk.com/fcmetallurgzp

Команда "Россо Неро" прагне виступати у Другій лізі під іменем зниклого клубу.

"Металурга" більше нема. 80-річна історія футбольного клубу із Запоріжжя закінчилася ще взимку розгромною поразкою 0:6 від "Динамо".

Навесні не відбудеться жодної гри за участі запоріжців, а Прем'єр-ліга штучно скоротилася до 13 команд, йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2..

Про проблеми "Металурга" стало відомо у вересні - власники клубу заявили про припинення фінансування. Відтоді "металурги" повільно, але неухильно рухалися до "загибелі".

Уболівальники клубу шукали порозуміння з керівництвом, зверталися до місцевої влади та намагалися будь-що допомогти продовжити існування улюбленої команди.

Проте, принаймні до літа професійного футболу у Запоріжжі не буде. Єдиною альтернативою є чемпіон міста, аматорська команда "Россо Неро", яка з наступного сезону прагне виступати у Другій лізі.

Керівники "Россо Неро" були готові врятувати "Металург" вже цієї зими, однак борги клубу УПЛ налякали потенційних покупців. А це - в районі 25 мільйонів гривень.

Аби назва "Металург" не зникла назавжди, "Россо Неро" планують перейменувати.

Наразі найбільша перешкода - ціна оренди стадіону "Славутич-Арена". 120 тисяч гривень за матч. Наприклад, орендувати "Метеор" у сусідньому Дніпропетровську коштує вшестеро дешевше.

На цьому негаразди запорізького футболу не вичерпуються. Футбольна школа "Металурга", яка подарувала Україні безліч талантів, теж була на межі зникнення.

Понад два місяці до неї нікому не було діла. Усе трималося на ініціативності тренерів, бажанні юних футболістів тренуватися та фінансах їхніх батьків.

Лише минулого тижня запорізька міська рада ухвалила рішення про збереження гордості міста - футбольної школи "Металурга". Але допоки процес передачі у комунальну власність триває - діти продовжують тренуватися у несприятливих умовах.

Що буде далі - покаже літо.

Футбольне Запоріжжя: плани та перспективи після зникнення "Металурга"

Футбольне Запоріжжя: плани та перспективи після зникнення "Металурга"

Повʼязані теми:

Наступна публікація