Запрошення Шевченка у збірну є плановим - Заваров

Запрошення Шевченка у збірну є плановим - Заваров

Шева потрібен збірній

Тимчасовий керманич збірної вважає, що керівництво ФФУ - на правильному шляху.

Заваров підтримує рішення запросити Шевченка / Фото: dynamo.kiev.ua
Виконуючий обов'язки головного тренера збірної України Олександр Заваров під час прес-конференції, приуроченої товариському матчу з Болгарією, висловив свою думку щодо офіційної пропозицї Андрію Шевченку очолити національну збірну.

- Я о другій годині дня дізнався рішення про Шевченка. Спершу, правда, вирішив, що це жарт. Але з іншого боку все правильно: вчасно сказано...

Шевченко багато зробив для України. Це хороший, нормальний чоловік, який має право приймати національну команду. Так, йому трохи не вистачає досвіду, у нього поки немає тренерської ліцензії, але це можна поправити. За його заслуги перед українським футболом можна зробити так, щоб він перескочив ліцензії "А" і "Б", і відразу навчався на тренерський диплом "Про". При цьому УЄФА не забороняє тренувати національну команду, якщо ти знаходишся в стадії навчання.

Але взагалі, обговорювати рішення президента ФФУ я не маю права. І це нормально. Звісно, чим швидше збірна отримає головного тренера, тим буде краще для всіх. Час, ніби як є, але насправді його немає! Листопад вже закінчується, а тренера немає. При цьому вже в лютому збірна України повинна буде провести товариський матч, а в березні - відбіркові.

- Вас особисто не ображає ситуація з пропозицією Шевченку?
- Все йде за планом. Я знав, що мене покликали тимчасово. Я ніколи в житті не претендував на пост наставника національної збірної. Вибір зроблено. Все йде за планом. Напевно, так треба. Прийнято таке рішення, і його не варто обговорювати...

Зараз тягнути вже нікуди, і, думаю, що президент ФФУ на правильному шляху. Він зробив пропозицію Шевченку, це його вибір. У підвішеному стані національна команда бути не може. Чим швидше прийме рішення Шевченко, тим буде краще для нашого футболу.

- А якщо він взагалі не прийме цієї пропозиції?
- Я не можу на цей рахунок нічого сказати. Все це справа добровільна. Мене запросили допомагати Балю і Кузнєцову в дуже терміновому порядку. На сьогоднішній день ця ситуація як і раніше має місце. Ви ж бачите, всі залишаються на місці. Потім, час пройде, люди визначаться. А тренера треба призначати терміново. Якщо і не терміново, то найближчим часом - це вже точно. Щоб ми не були посміховиськом в Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація