Збірну Росії у повному складі відсторонили від Паралімпіади-2016

Збірну Росії у повному складі відсторонили від Паралімпіади-2016

Фото: twitter.com/Paralympics

Членство Паралімпійського комітету Росії в МПК призупинено.

Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву президента МПК Філіпа Крейвена, передає РБК.

Членство Паралімпійського комітету Росії в МПК призупинено. Крейвен заявляє, що це рішення прийнято в інтересах всього паралімпійського руху.

"Ми досить багато часу провели над вивченням доповіді Макларена, вислухали російську сторону, але вона не змогла довести свою правоту", — сказав глава МПК.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко вже заявив, що Росія оскаржить рішення МПК у Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Нагадаємо, телеканал в США показав скандальний фільм про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади-2014, яка проводилася в Сочі. Відповідну інформацію щодо вживання допінгу спортсменами в РФ надав екс-співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов.

Зокрема, він заявив, що всі позитивні допінг-проби просто зникали. У цьому Степанов звинувачує главу лабораторії антидопінгового агенства Григорія Радченкова, якого пізніше звільнили і надали притулок у США. Покривали позитивні допінг-проби також і співробітники ФСБ.

18 липня WADA опублікувало доповідь, в якій ідеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

МОК вирішив долю участі російської збірної в Олімпіаді-2016

МОК вирішив долю участі російської збірної в Олімпіаді-2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація