"Зеніт" – "Шахтар". Анонс битви у лігві лева

"Зеніт" – "Шахтар". Анонс битви у лігві лева

Фото: shakhtar.com

Аутсайдер групи G "Шахтар" спробує зробити все можливе для того, щоб у команди залишалися шанси вийти з групи.

Донецький "Шахтар" у матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти пітерського "Зеніта" намагатиметься здобути такі важливі три очки, щоб піднятися з останнього місця квартету G.

ЗЕНІТ - ШАХТАР. Відеотрансляція о 19:00

В той час, як пітерці спробують продовжити переможну домашню серію в єврокубках, що нараховує десять поєдинків.

Нагадаємо, що зустріч чемпіонів Україні та Росії у третьому турі завершилася результативною нічиєю - 2:2. "Гірники" на "Донбас-Арені" двічі виходили вперед, але пітерці щоразу зрівнювали рахунок і навіть були близькими до перемоги.

"Шахтар" із двома балами в активі посідає останнє місце в квартеті, а "Зеніт" розташувався на 2-й сходинці.

Попередні зустрічі

• "Зеніт" і "Шахтар" часто зустрічалися в радянські часи, проте їхні шляхи не перетиналися після 1989 року, коли обидві команди в очних зустрічах здобули домашні перемоги - 1:0.

• У 1980-х "Шахтар" тричі перемагав "Зеніт" у півфіналі Кубку СРСР, щоразу доводячи свою перевагу в серії пенальті. В 1983-му донеччани здобули кубок, але в 1985 і 1986 роках поступилися в фіналі. В 1977-му в 1/4 фіналу Кубку СРСР "Шахтар" програв "Зеніту" по пенальті.

Факти та коментарі

• "Зеніт" не програє у єврокубках вдома десять матчів поспіль. Останній успіх пітерці святкували в другому турі, коли з рахунком 3:1 переграли "Порту". На шляху до 1/8 фіналу минулого розіграшу Ліги Європи "Зеніт" здобув вісім перемог. Останнім клубом, якому вдалося уникнути виїзної поразки був "Насьонал" - 27 серпня 2009 року пітерці з португальцями розійшлися миром (1:1).

• "Шахтар" розпочав груповий етап з поразки в Порту, що дехто з донецьких уболівальників розцінив як добру традицію. Річ у тім, що в групових стадіях Ліги чемпіонів у сезонах-2008/09 і 2010/11, а також на груповому етапі Ліги Європи-2009/10 оранжево-чорні з трьох гостьових матчів виграли два.

• "Зеніт" уперше протистоїть українській команді в єврокубках. Востаннє "Шахтар" зустрічався з представником Росії в 1/8 фіналу Кубку УЄФА-2008/09, коли після виїзної поразки з мінімальним рахунком донеччани здолали ЦСКА завдяки голам Фернандіньо (з пенальті) та Луїса Адріано.

• До цього "Шахтар" зустрічався на євроарені з російським клубом лише одного разу. В третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів-2003/04 гірники перемогли "Локомотив" удома (1:0), але все-таки поступилися москвичам із загальним рахунком 2:3.

Взаємовідносини

• Керманичи "Зеніту" та "Шахтаря" зустрічалися ще в Серії А. "Сампдорія" Лучано Спаллетті 21 березня 1999 року з рахунком 4:0 розгромила "Інтернаціонале" Мірчі Луческу.

• На груповому етапі Ліги чемпіонів-2006/07 Спаллетті вже з "Ромою" програв донеччанам на стадіоні "Олімпійський" - 0:1. Раніше його підопічні розгромили українців вдома з рахунком 4:0. Тоді римляни посіли друге місце в групі, а "Шахтар" фінішував слідом за ними.

Читайте також:

Срна: у "Шахтаря" немає паніки та кризи

Луческу: у "Шахтаря" немає вибору - треба обігравати "Зеніт"

Зирянов: нехай "Шахтар" нас перебігає, а ми гратимемо у футбол

Тимощук розповів, як "Шахтарю" грати проти "Зеніту"

Спаллетті: подивимося, як донецький вовк зіграє в лігві лева

"Шахтар" прибув у Санкт-Петербург на битву з "Зенітом"

Бухаров: матч з "Шахтарем" - найважливіший в сезоні

Гравець "Зеніту" пояснив, чому "Шахтар" є аутсайдером Ліги чемпіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація