Журналіст виявив неочікувані недоліки у системі безпеки стадіону у Марселі

Журналіст виявив неочікувані недоліки у системі безпеки стадіону у Марселі

Фото: Reuters

У суботу на стадіоні гратимуть збірна Англії та Росії.

У Франції журналіст протестував стадіон, на якому у суботу, 11 червня, зіграє свій перший матч у Євро-2016 англійська футбольна команда.

Виявилось, що стадіон "Велодром" у Марселі має серйозні недоліки у роботі системи безпеки, пише The Sun.

10 червня журналіст видання Рос Кемпсел зумів потрапити на територію стадіону без надання документів та акредитації. Він підійшов до будівельників, які ремонтували прогалину у паркані та попросив робітника арени пустити його всередину.

Його не лише пустили, але й запропонували драбину. Репортер спокійно прогулявся під трибунами, де вже ввечері будуть сидіти десятки тисяч футбольних фанатів.

Кемпсел перебував у тій зоні близько 15 хвилин. За цей час "ревізора" не зупинив жодний співробітник чи поліцейський.

Як зауважив сам журналіст, за цей час він із легкістю міг змайструвати та закласти вибухівку, а незахищений та засмічений будівельними відходами комплекс надав би йому величезну кількість варіантів сховку для бомби.

До слова, французьке місто Марсель наразі перебуває на верхівці топу із найбільшою терористичною небезпекою.

Нагадаємо, що трохи більше півроку назад, 13 листопада, у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані терористи "ІД" відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal відвідувачі стали заручниками. За офіційними даними, загинуло 130 осіб. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація