Злети і падіння "Доктора Сталевого Молота": головні події у житті Володимира Кличка за 40 років

Злети і падіння "Доктора Сталевого Молота": головні події у житті Володимира Кличка за 40 років

Володимир Кличко / Фото: Getty Images

ТСН Проспорт пропонує вам детальніше згадати ключові етапи життя спортсмена.

"Доктор Сталевий Молот" або просто Володимир Кличко сьогодні, 25 березня, святкує своє 40-річчя.

За чотири десятки прожитих років український боксер досяг чималого. Починаючи з аматорського, він дістався до вершини професійного боксу, зайнявши там на довгі роки "трон короля".

ТСН Проспорт пропонує вам детальніше згадати, що ж відбулося в житті Кличка-молодшого за ці роки.

АМАТОРСЬКИЙ "ОЛІМП"

Володимир неодноразово брав участь у чемпіонатах Європи та світу, де брав призові місця, але справжній пік його кар'єри в аматорському боксі припав на 1996 рік. 20-річний український боксер вирушив до Атланти для участі в Олімпійських іграх. Там він повністю виправдав надії країни і виграв "золото", ставши першою людиною європеоїдної раси, яка зуміла завоювати цей титул в суперважкій вазі. У найближчому майбутньому Кличко також планує взяти участь в Олімпіаді.

ПЕРЕВАГА СЕРЕД ПРОФЕСІОНАЛІВ

У тому ж 1996 році Володимир дебютував на професійному рингу, а через два роки вийшов на свій перший титульний бій. Всього на профірингу за 40 років боксер провів 68 зустрічей, і лише 4 з них програв. У 53 з 64 переможних поєдинків Володимир святкував вікторію достроково. За ці роки переваги Кличко назбирав 4 пояси (IBF, IBO, WBO і WBA).

Володимир із чемпіонськими поясами / Фото: Getty Images

ГІРКЕ ПАДІННЯ

Усі свої титули "Доктор Сталевий Молот" втратив у 2015 році. 4-та поразка в кар'єрі стало фатальною для суперчемпіона. 28 листопада всі пояси Кличка забрав британець Тайсон Ф'юрі. У 12-раундовому поєдинку він обіграв українця за очками. Однак на цьому кар'єра Володимира не закінчилася і зараз він намагається домовитися з кривдником про бій-реванш.

Кличко після поразки від Ф'юрі / Фото: Reuters

"ПОЛОВИНКИ" ЧЕМПІОНА

Особисте життя Кличка-молодшого є таким самим яскравим та насиченим, як і спортивне. У 1996 році він одружився на українській моделі Олександрі Авізовій, проте через два роки їхній шлюб розпався.

Після цього боксеру приписували романи з актрисою Івонн Каттерфельд і моделлю Оленою Гербер. Зупинився ж Володимир на молодій американській актрисі Хейден Пенеттьєрі, а в 2013 році вона підтвердила свої заручини з чемпіоном. Пара призначила весілля на 14 грудня 2013 року, однак воно досі не відбулася.

НАРОДЖЕННЯ КАЙІ ЄВДОКІЇ

Незважаючи на неофіційний шлюб, пара вирішила завести дітей і 9 грудня 2014 року на світ з'явилася Кайя Євдокія Кличко.

Після народження первістка Пенеттьєрі заявила, що хотіла б мати чотирьох дітей, але поспішати з поповненням у родині не збирається. А сам Кличко впевнений, що донька з'єднала їх назавжди.

Володимир з донькою Кайєю Євдокією / Фото: twitter.com/haydenpanettier

КЛИЧКО ТА КІНЕМАТОГРАФ

Паралельно зі спортивною кар'єрою Володимир не забував і про рекламу власної персони. З 2001 до 2015 року він знявся у 8 фільмах, де найчастіше грав епізодичну роль. Також один раз шанувальники могли бачити свого кумира в музичному кліпі американського музиканта Кріса Корнелла.

КАНДИДАТ НАУК І ВИКЛАДАЧ

18 січня 2001 року Володимир в конференц-залі Київського Державного університету фізичного виховання і спорту успішно захистив кандидатську дисертацію і став кандидатом наук в області фізичного виховання і спорту.

Тема його дисертації звучала таким чином: "Педагогічний контроль в системі підготовки юних спортсменів". Наукова робота Кличка-молодшого стосувалася 14 - 17-річних підлітків, які займаються любительським боксом.

А в 2016 році українець відкрив навчальний курс CAS при швейцарському Університеті Санкт-Галлена, який готуватиме топ-менеджерів та керівників вищих ланок.

Кличко захистив кандидатську дисертацію / Фото: УНІАН

Попереду у Володимира бій-реванш із Тайсоном Ф'юрі, який стане найважливішою подією в його кар'єрі. Це буде нова історія і сподіваємося, неостання в спортивному житті "Доктора Сталевого Молота".

Повʼязані теми:

Наступна публікація