"Зоря" – "Шахтар". Що говорили тренери перед фіналом Кубка України

"Зоря" – "Шахтар". Що говорили тренери перед фіналом Кубка України

Вернидуб та Луческу у матчі між командами в чемпіонаті України. / Фото: ФК Шахтар

Мірча Луческу та Юрій Вернидуб про сьогоднішній матч у Львові. 

Сьогодні, 21 травня, о 17:00 "Зоря" та "Шахтар" посперечаються у Львові за Кубок України 2016.

Напередодні матчу своїми думками про поєдинок поділилися головні тренери команд.

Юрій Вернидуб

"У нас молода команда, в якій зібрано багато талановитих футболістів. Ця подія назавжди залишиться в їх пам'яті. Змогли самі собі довести, що можемо грати гідно, дійшовши до фіналу.

Гадаю, якщо ми вже дійшли до фіналу, то зайве щось говорити про мотивацію. Ще раз повторюсь: це історія та можливість завоювати трофей. Можливо, у когось у кар'єрі такої нагоди більше й не буде. Гадаю, що хлопці заслужили зіграти у фіналі. Боротьба має бути чесною, а переможе сильніший.

"Шахтар"? Хіба можна сказати щось нове про цю команду? "Шахтар" - гранд українського футболу, багаторазовий чемпіон та володар Кубка країни, переможець Кубку УЄФА. Великий та сильний клуб".

Мірча Луческу

"Не думаю, що потрібно якось особливо мотивувати футболістів на такий матч – все ж таки це фінал Кубку! Всі гравці без виключення хочуть перемогти і завоювати трофей. Будемо сподіватися, що до матчу буде великий інтерес і що стадіон буде повним. Можливо, в цьому матчі мотивація футболістів залежить не стільки від мене, скільки від уболівальників, котрі повинні стимулювати їх своєю підтримкою. Звісно, вболівальники "Шахтаря" хочуть завоювати титул. Це остання гра сезону і вона залишиться в їх пам'яті, якщо дасть Бог, буде перемога. Тому що до початку наступного чемпіонату буде велика перерва, тож до того часу вони будуть знаходитися під враженням від поєдинку. І, як то кажуть, в житті останнє враження залишається найважливішим.

Є певні проблеми, все-таки завершення сезону. Звісно я б хотів, щоб всі були здоровими і готувалися до матчу. Побачимо, як вийде. Специфіка Кубку передбачає сюрпризи. В чемпіонаті менше несподіванок, бо він довгий: можна перемогти або поступитися. У Кубку все швидко! Тут команда з другої ліги може виграти у клубу з вищого дивізіону.

"Зоря" заслужила виступати у фіналі Кубку не лише результатом, але і якістю гри, яку вони демонструють."

Нагадаємо, що ТСН Проспорт проведе онлайн трансляцію матчу "Зоря" – "Шахтар".

Повʼязані теми:

Наступна публікація