Держдеп США попередив американців про загрозу терактів під час Євро-2016

Держдеп США попередив американців про загрозу терактів під час Євро-2016

Антитерористичні навчання у Франції напередодні Євро-2016. / Фото: Reuters

Терористи можуть атакувати стадіони, фан-зони та розважальні центри.

Державний департамент США попередив американців про загрозу терактів у Європі цього літа, особливо під час великих заходів, таких як Євро-2016, Тур де Франс та інших.

"Велика кількість туристів, які відвідують Європу в літні місяці, є ціллю для терористів, які планують напади в громадських місцях, особливо на великих заходах", - йдеться у попередженні, опублікованому на на офіційному сайті Держдепу США.

Американська влада попереджає, що терористи можуть обрати мішенню стадіони, фан-зони та розважальні центри, де транслюватимуть матчі чемпіонату Європи з футболу. Мішенню можуть стати й інші спортивні заходи та громадські місця по всьому континенту.

Держдеп також попереджає про високу терористичну загрозу під час Всесвітнього дня католицької молоді, який святкуватиметься у польському Кракові з 26 по 31 липня. Очікується, що святкування відвідають 2,5 млн відвідувачів.

Раніше повідомлялося, що терористи угруповання "Ісламська держава" планують теракти на Євро-2016 у Франції. Вони начебто збираються провести атаки на вболівальників збірних Росії та Англії. Джерелом інформації стали дані з ноутбука керівника терористичних атак в Парижі і Брюсселі Салаха Абдеслама. У вбивствах планується використовувати терористів-смертників, автомати Калашникова і літаючі дрони з хімічною зброєю. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація