Клімкін повідомив про загиблого у Ніцці українця

Клімкін повідомив про загиблого у Ніцці українця

Теракт у Ніцці / Фото: Reuters

За даними МЗС, ще один громадянин поранений.

Через жорстокий напад у Ніцці, за даними МЗС, загинув один громадянин України, ще одна людина поранена.

Про це повідомив у Twitter глава зовнішньодипломатичного відомства Павло Клімкін.

"Мої щирі співчуття. Наші консули працюють цілодобово з французькою владою", - написав він.

Пізніше речниця МЗС Мар'яна Беца в ефірі Еспресо.TV заявила, що жертвами теракту стали чоловіки.

"На жаль, за попередньою інформацією нашого посольства у Франції, один громадянин України загинув, інший поранений. Обидва вони чоловіки. Але ми не можемо розкривати персональних даних без згоди родичів. Ми продовжуємо перевіряти інформацію щодо наявності та відсутності громадян України серед загиблих і поранених. Відкриті гарячі лінії посольства України у Франції, а також МЗС. Наші консули працюють цілодобово", - заявила вона.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

За останніми офіційними даними, жертвами нападу в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії стали 84 людини, ще 18 - в критичному стані. Серед загиблих багато дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація