Неконтрольований потік біженців може захлиснути Великобританію

Неконтрольований потік біженців може захлиснути Великобританію

Фото: Reuters

Франція заборонить британцям розміщувати прикордонників у Кале, якщо Великобританія вийде з ЄС.

Біженці з французького табору для біженців у місті Кале можуть ринути до Великобританії. Про це попередив французький міністр фінансів Еммануель Макрон.

За його словами, якщо Великобританія вийде з Європейського союзу, мігранти потоком ринуть до країни через тунель під Ла-Маншем, оскільки його вже ніхто не контролюватиме.

Еммануель Макрон вважає, що вихід Британії з ЄС буде кінцем договору 2003 року, який дозволяє Великобританії розміщувати прикордонників у французькому Кале. Водночас міністр фінансів зазначив, що Франція відкриє двері усім банкірам, які забажають переїхати з Лондона в Париж, якщо Британія вийде з ЄС.

Крім того, він попередив, що жодна країна, що вийде з ЄС, не може очікувати на ті ж умови торгівлі зі своїми колишніми партнерами, які були раніше.

Зазначимо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон разом зі старшими міністрами збирається із візитом у французьке місто Ам'єн для двосторонніх переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом.

Нагадаємо, раніше президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що рішення Великобританії вийти з ЄС назавжди змінить Європу на гірше. Своєю чергою, 23 червня у Великобританії відбудеться референдум щодо продовження членства країни в Європейському союзі.

Біженці прорвали поліцейську оборону на греко-македонському кордоні

Біженці прорвали поліцейську оборону на греко-македонському кордоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація