Бразильські протестувальники зіпсували церемонію ввезення Олімпійського вогню в Ріо

Бразильські протестувальники зіпсували церемонію ввезення Олімпійського вогню в Ріо

Мер міста Едуардо Паес несе Олімпійський вогонь в Ріо / Фото: Reuters

Учасники акції виступили проти витрат з держбюджету на ігри під час кризи в країні.

У середу, 3 серпня, Олімпійський вогонь прибув у Ріо-де-Жанейро із запізненням через сотні демонстрантів, які заблокували вулицю на півночі міста. Щоб розігнати учасників акції, правоохоронці використали сльозоточивий газ.

Протестувальники не задоволені тим, що під час економічної кризи в Бразилії уряд витрачає шалені кошти з держбюджету на проведення Олімпійських ігор. Про це повідомило ВВС.

Поліція заявила, що мусила втрутитися й розчистити прохід. Як повідомляють журналісти, газові балончики правоохоронці направляли людям прямо в обличчя.

За день до того в бразильському місті Нітерой, що розміщене навпроти Ріо через затоку, затримали щонайменше трьох протестувальників. Вони хотіли запобігти просуванню факела до Ріо, де вже в п'ятницю, 5 серпня, мають розпочатися Олімпійські ігри.

Бразилія перебуває в глибокій рецесії і політичній кризі, тож на нові протести очікують і під час проведення ігор, передають журналісти ВВС.

До слова, понад півмільйона квитків на Олімпійські ігри так і не продали.

Нагадаємо, раніше в Бразилії вже були спроби викрасти Олімпійський вогонь. У місті Гуарульюс чоловік намагався напасти на факелоносця і перехопити вогонь. Утім, "сміливця" вчасно помітила поліція та заарештувала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація