Що відомо про "брюссельських терористів". Інфографіка

Що відомо про "брюссельських терористів". Інфографіка

Поліція розшукує третього терориста / Фото: Reuters

У кривавих терактах у Бельгії підозрюють трьох чоловіків.

22 березня у бельгійській столиці пролунала серія вибухів, які забрали життя більше 30  мирних мешканців.

Дві вибухівки спрацювали в аеропорту "Завентем". Ще по вибуху було влаштовано на станціях метрополітену "Маальбек" та "Шуман".

Наразі у терактах поліція підозрює трьох чоловіків, зокрема двох братів. Окрім того, вдалося знайти безпосередній зв'язок між нападниками та терористом Салахом Абдесламом, який був одним з організаторів кривавих терактів у Парижі 13 листопада.

Факти, які відомі наразі про братів Ібрагіма та Халіда ель-Бакрауї та Наджима Лашрауї, можна дізнатися з інфографіки нижче.

Бельгійські терористи

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що на летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

За попередньою інформацією влади через теракти в метро загинули 20 чоловік, 55 були поранені. В аеропорту вбито 11 осіб, 92 людини поранені.

Поліції вдалося знайти комп'ютер одного з можливих терористів. Зокрема, там правоохоронці виявили заповіт Наджима Лашрауї. За версією слідства, він вижив під час вибухів в аеропорту і зараз ховається.

Повʼязані теми:

Наступна публікація