Туреччина відреагувала на теракт новими заходами безпеки біля аеропорту Ататюрка

Туреччина відреагувала на теракт новими заходами безпеки біля аеропорту Ататюрка

Фото: Reuters

Тепер транспорт ретельно оглядається на великій відстані від летовища.

На місце теракту в Стамбулі повертаються люди, котрі були присутніми напередодні під час атаки на аеропорт Ататюрка і пережили шок. Саме летовище вже майже повернулося до звичного життя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Всі рейси зараз вилітають і приймаються за розкладом. Пошкоджені приміщення закриті. Співробітники аеропорту зізнаються, що самого теракту чекали. "Кожний працівник аеропорту передбачав, що це станеться. Це серце країни. Напади вже траплялися раніше – Султанахмет, Таксім, всі знали, що скінчиться це тут. Ситуація була напружена, заходи безпеки підвищені. Та цього було не уникнути", - каже один із них.

Як працює аеропорт у Стамбулі після теракту

Як працює аеропорт у Стамбулі після теракту

На об'єкті та довкола нього ще більше посилені заходи безпеки. Правоохоронці зупиняють машини, просять людей виходити, обшукують їх і транспорт ще на підходах до аеропорту. У поліцейських зняті запобіжники на автоматах, вони тримають пальці на курках. Виглядають не знервованими, а готовими до будь-чого.

В аеропорт поволі повертаються люди, які були свідками трагедії. Вони залишили там свої речі, сотні валіз зібрані в окремій кімнаті. Дехто з очевидців готовий розповісти про пережитий жах. "Я був у лаундж-зоні турецьких авіаліній і якраз дрімав, але мене розбудив вибух. Він був дуже близько. Спочатку здалося, ніби я у фільмі, люди почали бігти. В моїх думках промайнули картинки з Парижа і Орландо. Це жахливе відчуття, коли ти розумієш, що можеш померти", - розповів американець Томас Кемпер.

Експерти вже говорять про нову площину терактів. Напад був дуже зухвалий і добре підготований. Його здійснено перед зонами безпеки. Отже, тепер владі потрібно ще більше розширювати ці зони. А отже, створювати ще більше дискомфорту для пасажирів. А це – удар по галузі туризму, яка є дуже важливою для бюджету Туреччини. Посольство України в цій країні вже радить українським громадянам утриматися від поїздок до Стамбула.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація