У Швейцарії заарештували із десяток керівників ФІФА - ЗМІ

У Швейцарії заарештували із десяток керівників ФІФА - ЗМІ

Високопосадовців звинувачують у серйозних махінаціях / Фото: Getty Images

Розслідування може перерости у гучний скандал.

Чиновників ФІФА заарештували у Швейцарії через підозру у корупції.

Високопоставлених осіб Міжнародної федерації футболу звинувачують у махінаціях стосовно подачі заявок на проведення чемпіонатів світу та інших угод. До переліку правопорушень увійшов рекет, шахрайство та відмивання грошей.

ФІФА звинувачують у хабарництві вже близько двох десятків років.

Швейцарські поліцейські нагрянули до готелю Baur au Lac hotel у Цюриху, де перебували підозрювані у корупції чиновники організації, пише The New York Times.

Прокурори планують почати кримінальні справи проти більш ніж 10 чиновників ФІФА, серед яких віце-президент виконуючого комітету Джеффрі Вебб із Кайманових островів та уругваєць Еухеніо Фігередо, який теж обіймає посаду віце-президента.

На затриманих чекає екстрадиція до США.

"Ми вражені тим, як довго це продовжувалося та як торкнулося усього, що робила ФІФА. Здається, що це пронизує кожен елемент федерації і було методом її роботи. Здається, що корупція була узаконеною", - прокоментував арешт представник ФІФА.

Нагадаємо, що раніше через корупційний скандал із вибором господаря чемпіонату світу 2022, планувалося перевірити результати виборів щодо місця проведення найближчих Мундіалів. Таким чином, Росію як господарку чемпіонату світу 2018 можуть теж позбавити права приймати у себе футболістів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація