Вогонь знищив нафтову столицю Канади

Вогонь знищив нафтову столицю Канади

Вогонь знищив нафтову столицю Канади

У Канаді від лісових пожеж загорілося місто

Із міста довелося тікати десяткам тисяч людей.

Через лісові пожежі в Канаді евакуюють ціле місто. 80 тисяч людей у провінції Альберта на Заході країни тікають від полум'я, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Потерпілих унаслідок стихії немає. Однак тисячі людей наразі стоять на канадійських трасах. Вогонь перекрив єдину дорогу, що йшла з охопленого вогнем міста Форт Мак-Маррей.

Його жителі вранці попрокидалися через страшенний гуркіт. Від вогню, що прийшов уночі, почали вибухати бензоколонки.

"Це просто катастрофа, ми втратили все, нам не дозволили забрати речі", - розповіла про евакуацію місцева мешканка Джоан Бейтс.

Тим, кому пощастило більше, давали на збори по дві хвилини. Тікати з оповитого полум'ям міста люди мусили крізь клуби диму. Тисячі жителів краю були заблоковані в заторах.

Ті, хто залишився – не втрачають надії подолати стихію. Хоча на цілу Альберту знайшлася лише сотня пожежників. Згодом їм на допомогу кинули ґвинтокрили та літаки. Утім, рятувальники визнають – їм не легко.

"Це найгірший день моєї карєри. Ми всі спустошені. Потрібен час на те, щоби прийти до тями", - зізнався головний пожежник міста Дербі Аллен.

Через лісові пожежі у Канаді евакуюють ціле місто

Через лісові пожежі у Канаді евакуюють ціле місто

Мер міста закликав своїх підопічних тікати якнайдалі. Усі бояться того, що вітер змінить свій напрямок, і вогонь повернеться вдруге.

"Немає нічого страшнішого, ніж полишати власну домівку. Крім одного – застрягти у власній домівці, як у пастці", - застерігає голова провінції Альберта Рейчел Нотлі.

Утім, до багатьох канадійців попередження не доходять. Люди жаліються – тікають на свій розсуд.

"Нічого не зрозуміло, як завжди. По радіо лише крутять музику, новин немає, ніхто не каже, що робити", - скаржаться вони.

У місті, де проживали 80 тисяч людей – розташовані основні нафтові заводи країни. Навіть земля тут у кілька разів сухіша, ніж у сусідів. Тому на те, що вогонь можна буде подолати самотужки – не сподіваються.

Тепер уся надія – на погоду. Канадійці чекать на рясний дощ, який їм напророкували синоптики.

Як уже повідомлялося, лісова пожежа в канадській провінції Альберта змусила місцеву владу оголосити про евакуацію міста Форт Мак-Маррей.

Кореспондент ТСН Катерина Шипко

Повʼязані теми:

Наступна публікація