Євро-2016 у Франції під загрозою через загальнонаціональний страйк профспілок

Євро-2016 у Франції під загрозою через загальнонаціональний страйк профспілок

Фото: Reuters

Страйки зачеплять вже сотні тисяч вболівальників.

Французькі профспілки оголосили загальнонаціональний страйк. Не працюватиме громадський транспорт на знак протесту проти нового трудового законодавства. З перебоями ходитимуть потяги та автомобільний траспорт. Торкнуться протести навіть національного перевізника Air France, і це все за кілька днів до початку чемпіонату Євро-2016, йдеться в ТСН.12.00.

Сьогодні скасована половина залізничних перевезень по всій країні. Причому, це стосується як швидкісних потягів між великими містами, так і місцевих, це схоже на наші електрички. Пасажирам радять скасувати або перенести свої поїздки, або їхати на тих потягах, які сьогодні рушать у запланованому напрямку. Страйк триватиме щонайменше два дні.

Страйкарі кажуть, що не зупиняться і посилюватимуть тиск на уряд поки він не відмовиться від реформи трудового законодавства, яка, на думку учасників протесту, суттєво обмежить їхні права.

Профспілки вже оголосили план дій - сьогодні і завтра страйкує залізниця, в четвер будуть страйкувати працівники метро в Парижі. А з п'ятниці до страйку приєднуються працівники авіаційної галузі, і очікується, що на вихідних Air France може скасувати значну частину своїх рейсів, і це все може призвести просто до транспорного колапсу в країні.

Французька влада закликає учасників акції протесту зупинитися, бо менше, ніж за тиждень у країні розпочнеться Євро-2016 і страйки зачеплять вже сотні тисяч вболівальників. Однак, схоже, це навпаки - лише додає наснаги страйкарям, які сподіваються, що загроза зриву такої глобальної події змусить владу відступити.

Повʼязані теми:

Наступна публікація