Американець відтворив "голографічні" шахи із "Зоряних війн"

Американець відтворив "голографічні" шахи із "Зоряних війн"

Голографічні шахи, в які грали Чубака і С-3РО в четвертому епізоді "Зоряних воєн" / Фото: YouTube

У фільмі ними грають Чубака і С-3РО.

Житель Америки Ієн Мартін створив свою версію голографічних шахів  – дежарик - із саги "Зоряні війни".

Як повідомляє видання Hackaday, в грі голографічні фігури істот з різних куточків галактики замінюються виліпленими вручну фігурками. Спеціальна вбудована комп'ютерна система розраховує характеристики гральних фігур і їхній статус, а також відтворює звуки кожного персонажа.

В основі дежаріка лежать деталі-контролери Arduino Mega. В самій грі використовують два пристрої, кожен з яких відповідає за свій набір фігур. Ігрове поле – це круглий стіл з шаховим розграфленням секторів із 54 клавішами, 26 світлодіодними індикаторами червоного і синього кольору, десятьма поворотними регуляторами і двома екранами, які відображають статус фігур.

У фільмах "Зоряні війни" гра вперше з'являється в четвертому епізоді "Нова надія", де у дежарик грають Чубакка і С-3РО. Щоправда, в фільмі персонажі грали на спеціальному голографічному столі з круглим гральним полем. Голографічні фігури символізували реальних і міфічних персонажів з різних куточків галактики.
Грати у вракс можуть два гравці. Основна мета гри – знищити дві фігурки свого супротивника до того, як він зробить це з твоїми. Але гравець, два персонажа якого були знищені, може продовжувати гру до переможного кінця. В разі перемоги, його бали подвоюються. Середня тривалість гри – п'ять-десять хвилин. 

Нагадаємо, в мережі з'явився офіційний трейлер сьомого епізоду "Зоряних воєн", де показали нових героїв кіноепопеї. Його представив режисер Джей Джей Абрамс 20-го жовтня. Сама прем'єра картини "Зоряні війни: Пробудження Сили" відбудеться 17-го грудня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація