8-річна чемпіонка Європи полюбила шахи через казку "Аліса в країні чудес"

8-річна чемпіонка Європи полюбила шахи через казку "Аліса в країні чудес"

Юна шахістка мріє поїхати на чемпіонат до Греції

Вероніка Верем'юк з п'яти років почала виборювати нагороди.

Чемпіонка Європи з шахів Вероніка Верем'юк цієї ночі повернулася до України, повідомляє ТСН.16:45.

8-річна українка здобула дев'ять перемог з дев'яти можливих і достроково виборола європейську шахову корону. Змагання проходили в Хорватії в місті Пореч. Тепер у юної шахістки нова мрія – чемпіонат світу. Навчили грати у шахи Вероніку батьки.

"Вона познайомилася з шахами, коли ми читали "Алісу в країні чудес" і їй сподобався сюжет книги і вона зацікавилася шахами", - розповідає батько чемпіонки Євген Верем'юк.

Вже в чотири роки Вероніка перемагала і тата, і маму. А за рік - отримувала медалі на шахових турнірах столиці. Вероніка Верем'юк нині чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а відтепер і чемпіонка Європи. Своєю грою вона здивувала всю шахову Європу. У списку українки троє переможених росіянок.

"Вероніка відразу налаштувалася на чемпіонство і вона мені відразу сказала - я наберу дев'ять перемог з дев'яти. Я не повірив", - каже тренер Дмитро Семенов.

Вірила у перемогу – мама нинішньої чемпіонки. Разом із донькою вона теж навчилася грати у шахи. Проте успіхи мають свою ціну. Участь у міжнародних турнірах батьки Вероніки оплачують з власної кишені.

"Чемпіонат Європи нам обійшовся близько двох тисяч євро, ось чемпіонат світу в Греції буде стільки ж", - розповідає мама Людмила.

За три тижні у Греції стартує чемпіонат світу серед юних шахістів. Вероніка Верем'юк мріє туди поїхати. І обіцяє дев'ять перемог із дев'яти, якщо мама й тато знайдуть гроші на поїздку.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

 

Чемпіонка Європи з шахів восьмирічна Вероніка Верем’юк цієї ночі повернулася до України

Чемпіонка Європи з шахів восьмирічна Вероніка Верем’юк цієї ночі повернулася до України

Повʼязані теми:

Наступна публікація