"Буковель" організував виснажливий і видовищний турнір із тріатлону

"Буковель" організував виснажливий і видовищний турнір із тріатлону

У змаганнях узяли участь і профі, і аматори.

На курорті "Буковель" відбулися змагання з тріатлону. Спортсмени без перепочинку півтора кілометра пливли, 40 км долали на велосипеді і ще 10 кілометрів бігли, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця олімпійська дистанція, ще й ускладнена високогірним рельєфом – унікальна для України. Навіть професіонали назвали цей старт найважчим у сезоні. На старт вийшли 80 спортсменів. "Озеро чудове. Ще би якийсь кип'ятильник туди поставити, щоб трошки тепліша вода була", - жартує учасник Bukovel Triathlon Olympic Cup Андрій Сорохан. "Для мене ці гори взагалі жах. Я ніколи в житті у горах не їздив. В Одесі, звідки я, скрізь рівнини", - каже Євген Новосьолов. "Дуже важко виступати, бо бракує кисню", - додав Сергій Кохан.

Попри скарги, шаленого навантаження не витримав лише один спортсмен – він зійшов з дистанції. "Траса тільки для професіоналів. Тут для аматорів не те, що медаль – пам'ятник треба ставити", - пояснюють колеги. Для них Bukovel Triathlon Olympic Cup був фіналом Кубку України з тріатлону. Рецепт успіху спортсменів надзвичайно простий: не тільки мріяти про медалі, а регулярно, щодня тренуватися.

Олімпійські ігри по-карпатськи: на курорті “Буковель” відбулися змагання з тріатлону

Олімпійські ігри по-карпатськи: на курорті “Буковель” відбулися змагання з тріатлону

Ці змагання виявилися масовішими за торішні. Тож курорт розвивається у правильному напрямку. "Тріатлон дасть наснаги багатьом людям, які бачать це потужне дійство, щоб вони почали займатися спортом. Здоровий спосіб життя і відкритість для спортсменів якраз і надихає "Буковель" для проведення різноманітних спортивних заходів", пояснив почесний директор ТК "Буковель" Олександр Шевченко. І запевнив, що й наступного року змаганням з тріатлону на "Буковелі" знову бути.

Минулого місяця на курорті "Буковель" відбувся Міжнародний фестиваль дитячого кіно. Юні відпочивальники вчилися писати сценарії, опановували режисуру та акторську майстерність, знімали та монтували справжнє кіно та мультики.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація