Новий директор "Укрзалізниці" два тижні не виходить на роботу

Новий директор "Укрзалізниці" два тижні не виходить на роботу

Фото: УНІАН

Чоловік досі не підписав контракт, хоч і виграв конкурс на посаду.

"Укрзалізниця" досі працює без очільника. Поляк Войцех Бальчун до цього часу не підписав контракту з українцями, і вже кілька днів не з'являється на очі своїм підлеглим, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На посаду переможця конкурсу Кабмін призначив іще два тижні тому. Навіть без підписаного контракту керівник має право виконувати свої обов'язки, бо такі повноваження йому надає урядова постанова. Втім, фахівці припускають, що сторони досі не можуть зійтися в розмірі заробітної плати.

Раніше екс-міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус казав, що зарплата Бальчуна може становити до 1,5 млн доларів на рік. Але в пресі нещодавно з'явився проект контракту, в якому вказана сума, в сім раз менша – лише 200 тисяч доларів на рік.

"Укрзалізниця" досі без свого очільника

"Укрзалізниця" досі без свого очільника

Востаннє в стінах "Укрзалізниці" Бальчуна бачили десять днів тому. Камери ТСН зафіксували, як поляк виходить з офісу у супроводі білявки. Сідає з нею у автомобіль, і їде до одного з готелів. Жінка супроводжує Войцеха до входу, прощається і їде геть.

Як вдалося з'ясувати ТСН, це українка Вероніка Марчук-Пазула. Вона приїхала з новопризначеним керівником "Укрзалізниці" із Польщі, де, як пишуть тамтешні ЗМІ, зробила кар'єру від стриптизерки у нічному клубі до актриси, а також власниці юридичної фірми.

На шпальтах польських газет сім років тому Вероніка з'явилася і як фігурантка корупційного скандалу – її піймали на отриманні хабара у 100 тисяч злотих (це близько 25 тисяч евро).

"Я півроку не могла в це повірити, насправді. Коли мене затримали, я була впевнена у своїй невинуватості. Це помилка", - каже сама Вероніка.

Тоді агенти польського антикорупційного бюро зафіксували, як Вероніка брала пакет із грошима від директора польського державного видавництва, яке мали приватизувати. Натомість Марчук обіцяла йому, що її юридична компанія зробить усе, щоб знизити вартість фірми.

100 тисяч злотих – це був лише задаток, увесь хабар, твердили обвинувачі, сягав би більше ста тисяч євро. Жінці загрожувало до 10 років ув'язнення. Але три роки потому Вероніку виправдали.

Як виявилося, Бальчун ще 16 травня представив Вероніку підлеглим, як свою помічницю. Тоді ж уперше офіційно поділився своїми планами на роботу.

Мобільний телефон поляка нині не відповідає. Відомо лише, що два дні тому вдень він виїхав зі київського готелю, де проживав. Свого шефа та за сумісництвом лідера рок-гурту, кажуть його підлеглі, вони чекатимуть, скільки треба. Проте цієї неділі Войцех Бальчун працюватиме в іншому місці – на сцені. Разом зі своїм гуртом співатиме в столичному ботанічному саду на міжнародному фестивалі.

Як уже повідомлялося, зарплата нового керівника "Укрзалізниці" може складати до 2 млн грн щомісяця. "Новий керівник "Укрзалізниці" може отримувати з усіма доплатами від 800 тисяч до мільйона доларів на рік", - заявив радник міністра економічного розвитку і торгівлі Сергій Гайда під час лекції у Київській школі економіки.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація