У Мінфіні прогнозують ліквідацію податкової через декілька місяців

У Мінфіні прогнозують ліквідацію податкової через декілька місяців

Фото: Reuters

У Мінфіні також повідомили про створення нового органу замість податкової

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про терміни ліквідації податкової поліції та створення замість неї нового органу. Про це він заявив в ході форуму Free Market Road Show, пише "Радіо Свобода". 

За словами Данилюка, процес ліквідації податкової у ДФС займе декілька місяців. При цьому, чиновник планує замість податкової створити аналітичний центр із боротьби зі схемами ухилення від оподаткування.

"Як я вже заявляв, ми ліквідуємо податкову поліцію. У мене є практичний план, як це зробити, і це питання місяців, а не років, як було раніше. А, може бути, і швидше", – заявив він.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що Державна фіскальна служба "споживає забагато ресурсів". Так, Данилюк вважає, що у майбутньому, ДФС варто скоротити втричі. При цьому, міністр пояснив, що скоротити штат ДФС можливо в тому випадку, якщо відомство буде використовувати у своїй роботі ризико-орієнтаційні підходи.

Окрім того, перший-віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів хоче ліквідувати податкову міліцію. Так, за словами Кубіва, цей підрозділ ДФС має бути ліквідований до кінця цього року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація