Українець переміг в унікальному благодійному марафоні в Австрії, обігнавши 130 тисяч бігунів

Українець переміг в унікальному благодійному марафоні в Австрії, обігнавши 130 тисяч бігунів

Фото: Evgenii Glyva/facebook

Український бігун подолав дистанцію у 68 км менше, ніж за 5 годин

Українець Євген Глива переміг у благодійному забігу в Австрії, який проходив у рамках світового марафону Wings For Life World Run, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Українець пробіг 68 км за 4,5 години, обігнавши 130 тисяч учасників. Кошти, виручені від марафону, будуть направлені на лікування травм опорно-рухового апарату. На цьогорічному марафоні вже зібрали 6,5 млн євро із внесків учасників.

Сам марафон відбувся у 34 країнах світу. Забіг доволі незвичний та не має чіткого фінішу, адже всі учасники стартують одночасно, а за півгодини їм навздогін вирушають автомобілі-ловці. Відтак, учасник продовжував бігти до тих пір, поки його не спіймає ловець.

"Благодійні кошти на лікування людей-колясочників. Є інформація, що людей можна поставили, які постраждали в аварії і не можуть ходити. Якщо направити ці зусилля то можна їх реанімувати", - заявив переможець Австрійського забігу Євген Глива.

Нагадаємо, у столиці України пройшов шостий Київський напівмарафон. Старт і фініш заходу значилися на Контрактовій площі. Цього року було передбачено індивідуальні та командні забіги на різні дистанції, естафети, а також змагання для ролерів й дитячі забіги. Забіг розпочався після 9 години ранку в неділю з виконання гімну України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація