З'явилося вражаюче відео нової "супегармати" США в дії

З'явилося вражаюче відео нової "супегармати" США в дії

Фото: U.S. Department of defense

Ця гармата не потребує жодних вибухових речовин, зате швидкість її боєприпасу може сягати 1,5 км/с.

Подробиці розробки Пентагоном нової зброї "рейлгана" (рельсотрона), яке являє собою електромагнітну рейкову гармату (Electromagnetic railgun), висвітлила газета Wall Street Journal.

Повідомляється, що зброя, яку газета називає "смертельною супергарматою", не вимагає ні пороху, ні вибухових речовин. Вона розганяє 25-кілограмовий снаряд за допомогою електромагнітних рейок, а швидкість боєприпасу може сягати більше 1,5 км на секунду, причому він здатний пробити сім сталевих пластин і залишити по собі отвір 12,7 см у діаметрі.

Також зазначається, що сучасні 6-дюймові гармати ВМС США мають діапазон дії 15 миль (понад 24 км), в той час як діапазон, на який здатний вести вогонь рельсотрон, становить 125 миль (понад 200 км), крім того, він здатний діяти більш ефективно.

Також зазначається, що Військово-морський флот США розробив рельсотрон як потужне наступальна зброя, щоб підривати отвори у ворожих кораблях, знищити танки і рівні терористичних таборів. Більш того, в Пентагоні вважають, що у рельсотрона є потенціал замінити в недалекому майбутньому нинішні системи ПРО - як у більш ефективного і дешевого засобу для того, щоб збивати ракети в небі.

Видання опублікувало демонстративний ролик про новий тип зброї.

"Не можна ігнорувати той факт, що Росія володіє здатністю нести звичайні боєприпаси на великі відстані. Ми повинні бути в змозі протистояти таким залпам", — наводить видання слова першого заступника міністра оборони США Роберта Уорка.

"І електромагнітна гармата потенційно дасть нам можливість зробити це", – додав він.

За його словами, нова зброя "буде мати величезне стримуюче значення". Військові інженери погоджуються, відзначаючи, що railgun був би корисний для "захисту країн Балтії від Росії" або "союзників від Китаю в Південно-Китайському морі".

При цьому розробка нової зброї стикається з багатьма технічними перешкодами, зазначає видання. Крім того, розробникам доведеться зважити і геополітичні ризики. "Китай і Росія бачать рельсорон та інші досягнення в області протиракетної оборони США як зміну балансу сил у світі", — пише газета.

Видання з посиланням на джерела в Міністерстві оборони США відзначає, що робота американських військових над рейкової гармати не раз ставала метою атак хакерів з Росії та Китаю.

ВМФ США почав працювати над рельсотроном десять років тому і витратив на його розробку понад 5 млрд дол, підкреслює газета.

Нагадаємо, як пише The Wall Street Journal, США можуть застосувати нову потужну електромагнітну рейкову гармату для захисту країн Балтії у разі агресії з боку Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація