Андрій Павелко: "У ситуації навколо "Десни" ФФУ має керуватись виключно законом" Актуально

Андрій Павелко: "У ситуації навколо "Десни" ФФУ має керуватись виключно законом"

Під час візиту до Краматорську Президент Федерації футболу Андрій Павелко відвідав дві військові частини та поспілкувався з нашими бійцями.

Про це йдеться на сайті ФФУ.

- Було декілька дуже цікавих розмов, багато наших героїв є вболівальниками футболу. Вони в курсі всього, що зараз відбувається, зокрема ситуації навколо чернігівської "Десни". Під час бесіди ми порівняли цю історію з отриманням Україною безвізового режиму з ЄС. Безумовно, шлях до безвізу був непростий, хоча наша країна географічно та історично завжди знаходилась у Європі. Можна сказати, що за спортивним принципом ми давно мали на нього право, але довелося багато років приводити в порядок документи. Так само й гравці та тренери "Десни" вибороли спортивне право на підвищення в класі, але клуб не виконав важливі умови для участі у Прем'єр-лізі.

Доречі, серед хлопців були й чернігівці. Але всі не тільки погодились, що Федерація має керуватись виключно законом – більш того, бійці висловили вимогу до мене пильно контролювати дотримання правил в будь-яких ситуаціях, пов'язаних з українським футболом. Вони краще, ніж хто-небудь розуміють, що спроби "домовитись" ведуть нас до корупційного минулого – того самого, проти якого Україна виступила взимку 2013-го та продовжує боротьбу прямо зараз.

Наступна публікація