АПОЕЛ продовжує шокувати футбольну Європу

АПОЕЛ продовжує шокувати футбольну Європу

Радість кіпріотів / Фото: AFP

АПОЕЛ досі залишається непереможним у Лізі чемпіонів. У 4-му турі кіпріоти обіграли португальських "драконів".

Кіпрський АПОЕЛ зробив вагомий крок у плей-офф Ліги чемпіонів. У четвертому турі остров'яни, яких вважали аутсайдером групи G, обіграли удома "Порту" і продовжують лідирувати у групі, де крім "драконів" суперниками кіпріотів є чемпіони України та Росії "Шахтар" і "Зеніт".

Матч пройшов у запеклій боротьбі і був небагатий на гольові моменти, але здивував неймовірною кінцівкою.

У першому таймі на полі було більше боротьби, ніж власне футболу. Однак до перерви одна цифра на табло все ж таки змінилася. На 42-й хвилині Мангала в боротьбі з Аїлтоном порушив правила й сам постраждалий реалізував пенальті, розвівши Елтона та м'яч по різних кутах.

Після відпочинку "Порту" великими силами пішов в атаку. Проте, кіпріоти виявилися готовими до такого розвитку подій і, грамотно побудувавши оборонні редути, не дозволили супернику створити хоча б один небезпечний момент. Більше того, АПОЕЛ, утримавши натиск і виснаживши суперника, проводив небезпечні контратаки.

Однак на 89-й хвилині оборона кіпріотів дала збій - Халка збили у штрафному майданчику і той із 11-метрової позначки практично скопіював удар Аїлтона й зрівняв рахунок.

Проте кіпріоти в наступній атаці забили переможний м'яч. Господарі розігнали швидку атаку, Костаса Хараламбідеса зробив ідеальну передачу з правого флангу, яку ударом в дотик замкнув Густаво Мандука.

Перемога дозволила АПОЕЛУ очолити групу G і в матчі проти "Зеніту" кіпріоти можуть оформити путівку в плей-офф.

А для "Порту" і "Шахтаря" гра у Донецьку перетворюється на битву за життя. Переможець зустрічі фактично гарантує собі місце в Лізі Європи і побореться за вихід з групи. А якщо "гірники" не обіграють "драконів", то вилетять з єврокубків.

Ліга чемпіонів. Груповий турнір

Група G. 4-й тур (турнірна таблиця)

Нікосія. Стадіон ГСП
Головний арбітр: Енріко Роккі (Італія)

АПОЕЛ (Нікосія, Кіпр) - ПОРТУ (Португалія) - 2:1

АПОЕЛ: 78. Пардо, 3. Паулу Жорже, 6. Марсело Олівейра, 7. Пурсайтідіс, 26. Нуно Мораїш, 10. Хараламбідес, 21. Густаво Мандука (29. Александру, 90+1), 23. Еліу Пінту, 77. Солому, 8. Аїлтон (5. Яхіч, 77), 11. Трічковскі (9. Соларі, 85)

Запасні: 88. Кіссас, 4. Клаудіано Кака, 14. Белаїд, 17. Саціас

Порту: 1. Елтон, 13. Фусіле, 14. Роланду, 22. Мангала, 5. Перейра, 7. Беллуччі (35. Дефур, 76), 8. Моутінью, 25. Фернандо (6. Гуарін, 60), 11. Клебер, 12. Халк, 17. Варела (19. Джеймс Родрігес, 60)

Запасні: 31. Бракаллі, 21. Сепунару, 30. Отаменді, 20. Кампуш

1:0 Аїлтон, 42 - пенальті (Мангала збив Аїлтона у штрафному майданчику і сам постраждалий ударом з 11-метрової позначки розвів воротаря і м'яч по різних кутках)

1:1 Халк, 89 - пенальті

2:1 Густаво Мандука, 90 (Фантастична розв'язка! Густаво Мандука чітко пробив повз Елтона після пасу Костаса Хараламбідеса)

Попередження: Сільвестр Варела, 3; Еліаквім Мангала, 42; Саввас Пурсайтідіс, 62; Густаво Мандука, 76; Константінос Хараламбідес, 90+2

Читайте також:

"Шахтар" програв "Зеніту" і фактично вилетів з Ліги чемпіонів

БАТЕ відібрав очки у "Мілана" в Лізі чемпіонів

Огляд матчів 1-го дня 4-го туру Ліги чемпіонів

АПОЕЛ - Порту - 2:1. Відеоаналіз матчу

АПОЕЛ - Порту - 2:1. Відеоаналіз матчу

Повʼязані теми:

Наступна публікація