Аргентина видряпала перемогу в Нігерії та зі скрипом пройшла до плей-оф ЧС-2018

Аргентина видряпала перемогу в Нігерії та зі скрипом пройшла до плей-оф ЧС-2018

Фото: Reuters

"Альбіселесте" зустрінуться з Францією.

Збірна Аргентини зі скрипом продерлася до 1/8 фіналу Чемпіонату світу.

У 3 турі групової стадії Мундіалю, підопічні Хорхе Сампаолі ледве здолали збірну Нігерії з рахунком 2:1.

Аргентинці відкрили рахунок на 14 хвилині протистояння - Ліонель Мессі після вишуканої передачі у виконанні Евера Банеги спокійно переграв воротаря суперника та вивів свою команду вперед у цьому протистоянні. Це взяття воріт стало 100 на цій світовій першості.

Утім, на самому початку другої половини зустрічі Нігерія зуміла відновити паритет у зустрічі - Віктор Мозес спокійно реалізував пенальті, який на собі заробив Леон Балогун. На ньому порушив правила Хавьєр Маскерано.

Цікаво, що нічия цілком влаштовувала нігерійську збірну. Коли здавалося, що все так й завершиться, своє слово сказав захисник "альбіселесте" Маркос Рохо, який за 4 хвилини до кінця основного часу ідеально замкнув передачу з правого флангу від Габріеля Меркадо.

Таким чином, перегравши Нігерію, Аргентина набрала у групі 4 бали та посіла другу сходинку. Їхнім суперником у наступному раунді буде збірна Франції. Ця гра відбудеться 30 червня.

_______________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація