Баскетболіст американської команди хоче грати за збірну України

Баскетболіст американської команди хоче грати за збірну України

Фото: fbu.ua

Богдан Близнюк з 6 років мешкає у США.

Український баскетболіст Богдан Близнюк, який виступає за американську команду Національної асоціації студентського спорту (NCAA) "Східний Вашингтон", заявив, що хоче грати за збірну України.

"Звісно, грати за збірну України - це щось неймовірне і велика честь для мене. Це те, чого я однозначно хочу досягти. Зв’язки із Україною я не втрачав ніколи, у мене там багато рідних, я навіть дуже непогано розмовляю українською. Власне, майже уся наша родина між собою спілкується українською", - сказав Близнюк у інтерв’ю сайту Федерації баскетболу України.

Зазначимо, що Богдан народився у Луцьку, але з 6 років мешкає у США. Цього року він завершує освіту і отримає диплом в Університеті Східного Вашинrтона.

А минулими вихідними у Сан-Антоніо відбувся Матч зірок NCAA, серед гравців збірної Заходу був і Близнюк. Він став першим представником в історії команди на Матчі зірок.

 За 21 хвилину ігрового часу українець набрав 11 очок, зробив 3 підбирання та 2 перехоплення і допоміг команді Заходу перемогти команду Сходу - 98:94.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація