Бельгія несподівано переграла Бразилію та вперше з 1986 року вийшла до півфіналу ЧС

Бельгія несподівано переграла Бразилію та вперше з 1986 року вийшла до півфіналу ЧС

Фото: Reuters

Наступним суперником буде Франція.

Збірна Бельгії стала другим півфіналістом Чемпіонату світу.

У 1/4 фіналу "дияволи" переграли збірну Бразилії з рахунком 2:1.

Бельгійці вийшли вперед на 13 хвилині зустрічі - екс-футболіст "Шахтаря" Фернандіньо зрізав м'яч у свої ворота після подачі з кутового.

Підопічні Роберто Мартінеса подвоїли свою перевагу за 18 хвилин. Ромелу Лукаку протягнув м'яч та віддав точний пас на Кевін Де Брюйне, який потужним ударом з-за меж штрафної вколотив ігровий знаряд у сітку воріт "селесао".

Єдине, на що вистачило бразильців, так це на гол у виконанні Ренато Аугусто, який щойно з'явився на поля з лави для запасних. Півзахисник вдало відгукнувся на пас від Коутіньо та спокійно переправив м'яч у ворота Тібо Куртуа.

Цей гол було забито на 76 хвилині.

Таким чином, здолавши Бразилію, Бельгія вперше з 1986 року зуміла вийти до півфіналу Чемпіонату світу. Там суперником "дияволів" буде Франція, яка раніше перемогла Уругвай з рахунком 2:0.

___________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація