Блаттер відверто розповів, за що його відсторонили від футболу

Блаттер відверто розповів, за що його відсторонили від футболу

Блаттер дав відверте інтерв'ю / Фото: Reuters

Футбольний функціонер розповів, кому і за що виплатив 2 мільйони.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер розповів про подробиці контракту, через який його й усунув комітет з етики.

Блаттер зазначив, що всього лише розплатився з главою УЄФА Мішелем Платіні за його роботу.

"Наприкінці чемпіонату світу з футболу 1998 року, який відбувався у Франції, Платіні, який був головою оргкомітету з проведення турніру, підійшов до мене і сказав, що хоче на мене працювати. Я був радий, тому що у мене вже був досвід роботи з ним. Він сказав, що коштує дуже дорого. Я не заперечував. Він додав, що його послуги коштують 1 млн швейцарських франків на рік. Я відповів, що це неможливо. Тоді він сказав: "Добре, тоді заплати мені пізніше".

Ми уклали контракт, але не на цю суму. Він працював на мене до 2002 року, коли його обрали до виконкому УЄФА і ФІФА. Після цього контракт був розірваний, тому що він став офіційним представником ФІФА. Платіні не торкався цього питання до 2010 року, коли він звернувся до комерційного директора ФІФА, сказавши, що ФІФА повинна йому гроші. Я сказав, щоб він виставив рахунок.

Рахунок був виставлений з розрахунку 500 тис. франків у рік - всього 2 млн. Я схвалив виплати за цим рахунком. Такий мій принцип - якщо я винен комусь гроші, я їх повертаю. От і все. Ці гроші не були платою ні за що більше", - зазначив Блаттер.

Нагадаємо, раніше Блаттер звинуватив Платіні в розпалюванні кампанії проти нього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація