Блохін про молодих футболістів: купив Maserati і все? Ось я залишив слід в історії

Блохін про молодих футболістів: купив Maserati і все? Ось я залишив слід в історії

Фото: фото: Євген Малолєтка

Українська легенда розповів, як виховати молодь, і що журналісти повинні провокувати з любов'ю.

Володар "Золотого м'яча"-1975, екс-тренер збірної України і київського "Динамо" Олег Блохін поділився враженнями про чемпіонат України і закликав молодих футболістів добиватися визнання.

Про чемпіонат України

Я прочитав статистику. На" Шахтар" прийшло 11 тисяч, на київське "Динамо" з "Ворсклою" прийшло 7 тисяч, а всі інші команди зібрали 3 тисячі глядачів. Як може прийти на стадіон 500 людей?

Це ти йшов повз і вирішив зайти подивитися футбол? Це рівень футболу значить штучно створюємо? Так може треба 12 команд, що б піднімали рівень. Як я прийду на стадіон, якщо тут навіть туалету немає?

Про виховання футболістів

З дітьми потрібно працювати не за шаблоном. Індивідуальності прорвуться, індивідууми повинні бути. Я не повірю, що, припустимо, з тисячі хлопців не можна знайти 2-3 особи. Просто не заганяйте в рамки. Мене теж намагалися загнати в рамки. Намагалися! Той же Васильович. Моє було моє. Я так бачив. І як мене не заганяли, я все одно бачив так.

Про молодих футболістів

Перший контракт. Купив у результаті Ferrari або Maserati, і все! Життя вдалося! Всі дівчата мої. Але не в цьому суть. Ти купив машину, ти купив квартиру, заробив гроші, створив сім'ю, ти живеш, і життя йде далі.

А завтра що? Кому ти потрібен? Хто тебе згадає? Ми, може, грошей не заробили, але ось я залишив слід в історії. Записано - володар "Золотого м'яча". Ось цього добийтеся!

Про стосунки з журналістами

"Коли тобі говорять у мікрофон: "Коли ти вже підеш з київського "Динамо"?" Це що підстава була? Чи як? Мене після кожної гри журналісти знімали. Я навіть не дивувався. Провокації були, журналісти знали мій характер.

Кожен програш я переживав - все в собі, будь-який програш в собі. Мені здавалося, я програв, не команда. Треба мати повагу, адже можна провокувати з любов'ю. А коли в лоб "Коли ви підете?". Скажи по-іншому, Володимирович, а ви не замислювалися про звільнення? Я б сказав, хлопці, я не проти. Ось, зараз прийду, вип'ю чарочку і подумаю", - розповів Блохін у рубриці FootballHub.

Повʼязані теми:

Наступна публікація