Чепуріння повним ходом. Як "Олімпійський" готують до фіналу Ліги чемпіонів у Києві

Дивіться фото з головної футбольної арени України, яка вперше в історії прийме фінал найпрестижнішого єврокубка.

26-го травня на НСК "Олімпійський" відбудеться фінал Ліги чемпіонів-2018, у якому зійдуться іспанський "Реал" та англійський "Ліверпуль".

Арену повним ходом готують до вирішального єврокубкового матчу. Окрім проведених ремонтних робіт, які завершено на 85%, триває підготовка до святкової частини.

Від 14-го травня "Олімпійський" переходить під управління УЄФА, а вже відзавтра периметр стадіону закривається повністю.

Чашу арени брендують банерами Ліги чемпіонів. Проводиться розширення прес-зони, яку збільшили до 1,5 тисячі. Було ж – 300. Також споруджено спеціальну трибуну для коментаторів.

Фото - Надія Мельниченко / Фото: ТСН Проспорт

 За словами заступника гендиректора "Олімпійського" Віктора Анісімова, через погодні умови трохи змістилися графіки, але вклалися повністю.

"Проведено моніторинг даху, щоб не було підтікання, перевірена система водовідведення даху, ремонт протипожежних систем, санітарних, технічних, IT-систем.

Потрібно було нове програмне забезпечення, тому що, якщо будуть кібератаки на стадіон, програмне забезпечення захистить системи.

Провели ремонт системи освітлення стадіону в чаші, буде художнє підсвічування стадіону, яке було тільки на відкритті", - розповів Анісімов.

Крім того, модернізована система відеоспостереження, поліпшені камери. Вони дозволяють ідентифікувати будь-якого глядача на території стадіону, а також простежити за глядачем від метро "Палац спорту" з візуалізацією особи.

Фото - Надія Мельниченко / Фото: ТСН Проспорт

Головне питання – це забезпечення безпеки. Навколо стадіону буде 1,5-кілометрова зона безпеки та кілька зон контролю.  Станції метро "Олімпійська", "Палац Спорту", "Льва Толстого" будуть закриті, також у день фіналу обмежать рух у центрі.

Нагадаємо, за безпекою під час фіналу Ліги чемпіонів стежитимуть 12 тисяч правоохоронців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація