ЧС-2018: Англія відвантажила шість голів Панамі та впевнено вийшла до плей-оф, Кейн оформив хет-трик

ЧС-2018: Англія відвантажила шість голів Панамі та впевнено вийшла до плей-оф, Кейн оформив хет-трик

Фото: Reuters

Компанію "трьом левам" склала Бельгія.

Збірна Англії здобула другу поспіль перемогу на ЧС-2018.

Цього разу команда Гарета Саутгейта не залишила жодних шансів збірній Панамі - 6:1.

Англійці відкрили рахунок у матчі вже на 8 хвилині зустрічі - захисник "трьох левів" Джон Стоунз вдало замкнув головою подачу з кутового у виконанні Кевіна Тріппьєра.

Подвоїли свою перевагу гравці у білих футболках на 22 хвилині. Гаррі Кейн спокійно реалізував пенальті. Третє взяття воріт сталося на 36 хвилині протистояння - Джессі Лінгард видовищним ударом у верхній кут довів справу до розгрому.

На 40 хвилині побиття суперників продовжив Джон Стоунз, який добив м'яч у сітку воріт після сейву від голкіпера панамської команди. У додатковий до першого тайму час Кейн також оформив дубль. Знову нападник збірної Англії реалізував пенальті.

На 62 хвилині Кейн оформив хет-трик - цей гол став для нього 5 на цьому Мундіалі. Таким чином, Харрі випередив Кріштіану Роналду та Ромелу Лукаку, які мають у своєму активі по чотири голи.

Утім, останнє слово все ж було за Панамою - Феліпе Балой на 78 хвилині замкнув навіс зі штрафного від Рікардо Авіли.

Перемігши Панаму, Англія здобула путівку до 1/8 фіналу. Раніше туди пробилася Бельгія. Саме у грі з "дияволами" вирішуватиметься, хто посяде 1 сходинку у групі. Ця зустріч розпочнеться 28 червня о 21:00 за київським часом.

________________________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, зокрема режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, зокрема в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація