ЧС-2018: Швейцарія на останній хвилині здобула вольову перемогу над Сербією

ЧС-2018: Швейцарія на останній хвилині здобула вольову перемогу над Сербією

Фото: Reuters

"Червоно-білі" забили обидва голи у другому таймі.

Збірна Швейцарії здобула першу перемогу на груповій стадії ЧС-2018.

Зігравши у першому турі внічию з Бразилією, "червоно-білі" переграли Сербію.

Цікаво, що рахунок у цій зустрічі відкрили саме сербські футболісти - Александар Мітрович відзначився голом у сітці воріт суперника після подачі від партнера по команді з правого флангу.

Швейцарія відновила паритет у грі лише після перерви - Граніт Джака зробив рахунок на табло 1:1 завдяки фантастичному пострілу з-за меж штрафної. Цей м'яч було забито на 52 хвилині.

Коли здавалося, що команди не виявлять переможця, своє слово сказав лідер швейцарської команди - Джердан Шачірі. Півзахисник у контратаці спокійно переграв голкіпера, принісши таким чином своїй команди три бали.

Перемігши сербів, Швейцарія набрала вже чотири бали на Мундіалі. Разом із Бразилією, яка здолала Коста-Рику, вони очолюють групу. Сербія, своєю чергою, залишилася з трьома очками. Останній тур у цьому квартеті буде зіграний 27 червня: Сербія - Бразилія, Швейцарія - Коста-Рика.

________________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація