ЧС-2018 встановив унікальний рекорд з результативності

ЧС-2018 встановив унікальний рекорд з результативності

Фото: Reuters

Наразі завершився лише груповий етап.

Чемпіонат світу-2018 продовжує дивувати своїми досягненнями.

Після рекордної кількості пенальті та шаленого антирекорду, цей Мундіаль встиг відзначитися ще однією цікавинкою.

Вперше в історії усіх розіграшів світової першості усі збірні на груповій стадії змагань встигли відзначитися мінімум двічі. Зазначимо, що найрезультативнішою стала Бельгія - 9 голів. На другому та третьому місцях розташувалися Англія та Росія - по 8 забитих м'ячів.

Усього на груповій стадії було забито 122 голи.

Окрім того, вперше з 1982 року жодна африканська команда не вийшла у плей-оф ЧС. Єгипет та Марокко посіли останні місця у квартетах, СенегалНігерія та Туніс - треті.

Що стосується Тунісу, то вони також відзначилися двома своєрідними досягненнями. "Карфагенські орли" оформили 2500 гол в історії Чемпіонатів світу. Сталося це у матчі 3 туру проти Панами. Автором цього м'яча є Фахреддін Бен Юссеф.

Також Туніс вперше за 40 років виграв поєдинок світової першості. Жертвою стала усе та ж Панама (2:1). Востаннє вони перегравали опонента у далекому 1978 році - збірну Мексики (3:1).

Нагадаємо, що матчі 1/8 фіналу розпочнуться 30 червня.

__________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація