Дедишин: Прем'єр-ліга - це кишенькова структура "Шахтаря"

Дедишин: Прем'єр-ліга - це кишенькова структура "Шахтаря"

Ігор Дедишин / Фото: zzaharr.livejournal.com

Гендиректор "Карпат" розкрив корупційні схеми в українському футболі.

23 вересня із львівських "Карпат" було знято три очки у чемпіонаті України-2014/15 через невиконання контрактних зобов'язань перед екс-гравцем Мартіном Богатіновим.

Відповідне рішення про виплату заборгованості прийняла Палата з вирішення спорів ФФУ 20 листопада 2013 року.

Генеральний директор "левів" Ігор Дедишин в скандальному інтерв'ю "Профутболу" пояснив, чому клуб не збирається платити кошти, і розповів про корупційні схеми вітчизняного футболу.

ПРО РІШЕННЯ

Ми не будемо платити ці кошти. Тому, що, по-перше, рішення прийняті абсолютно незаконно, безпідставно, заангажовано. І я переконаний, що там була присутня корупційна складова. Крім того, переконаний, що є і політична складова. Те, про що я говорив, що ми клуб, який неугодний нікому.

ПРО БОГАТІНОВА

По Богатінову, в нього зарплата 5 тисяч гривень. Офіційний оклад, він його стабільно отримує на карточку. Все решта - це результат його діяльності в клубі. Якщо він зіграв 25, 50, 75% матчів, то за це є відповідно різні винагороди. Це винагорода за його роботу.

ПРО КОРУПЦІЮ У "ВЕРХАХ" ФУТБОЛУ

На моє переконання в українському футболі створений цілий підпільний футбольний синдикат. У нас є така людина - Ігор Федорович Гатаулін. Людина, яка завжди у футболі , при всіх футбольних владах завжди була в шоколаді. Завжди випливала там, де найбільші грошовомісткі місця.

Розроблена ціла стратегія, систем побудови цього синдикату. За те, щоб виграти справу, судовий спір, у Палаті з вирішення спорів потрібно дати гроші. Мені пропонували так само. Дайте гроші і ми вирішимо це питання на вашу користь. І зовсім нещодавно це було. Це було у присутності інших людей, які можуть це підтвердити.

Якщо рішення приймається на суму 100 тисяч, то не менше 10 процентів треба повернути певним футбольним ділкам за те, щоб рішення було прийнято.

Є такі юристи, як Коробко, Лубківський, Скоропашкін. Оце все дуже серйозна компанія - через них вирішується питання органів футбольного правосуддя. Контролює всі питання - Гатаулін.

Голова палати вирішення спорів - це його ставленик Скварцов. Який ділить з ним кабінет. Поруч кабінет, так званої, футбольної агенції. Поруч кабінети, стіна в стінку.

Я знаю, що на вершині цієї піраміди стоїть такий небезвідомий пан Попов. По суті всі питання ФФУ вирішує ця людина.

ПРО АРБІТРІВ

Ви що ніколи не чули, що суддям платять гроші? Чи кошти за допомогу в отримані того чи іншого результату? Що залишають собі ці кошти? Вони ж так само несуть на верх... Це є система побудована не вчора і не сьогодні. Я переконаний, що ці гроші прямують до Попова. І він себе прекрасно почуває. Ні за що, за великим рахунком, не відповідаючи.

У нас не гребують, я думаю, ніякими сумами. Є цифри і 10 тисяч доларів, і в 20, і в 50. Є і в 150 за надважливі матчі.

ПРО ШАХТАР І ФУТБОЛ ПОДВІЙНИХ СТАНДАРТІВ

Прем'єр-ліга - це просто кишенькова структура одного футбольного клубу під назвою "Шахтар". Хіба це не правда? Це правда. Я не виключаю, що вони там на зарплаті в них сидять. Я не виключаю, що багато людей у Федерації футболу так само. Колишній там Попов у структурі "Шахтаря" був, якщо не помиляюсь, виконавчим директором, чи ким він там був.

Луческу захотів, щоб вони з "Карпатами" минулого сезону грали в п'ятницю, і потім щоб в п'ятницю ще грав і дубль у нас, в один день , в один час і т.д. І Прем'єр-ліга по команді все виконала. І коли я дзвоню Іванову: "Пєтя, що ви творите?" - каже: - "Ти ж за мене не голосував? Ви мене не вибирали, тому я не буду ваші інтереси відстоювати". Прямим текстом говорять. Ну як може така людина працювати у футболі і відстоювати інтереси клубів, які є засновниками цієї Прем'єр-ліги, які платять гроші, йому зарплату.

Те, що у нас футбол подвійних стандартів - це вже лінивий навіть не говорить. Те, що до різних клубів різне ставлення. До одних і тих самих пунктів регламенту - теж різне ставлення. В залежності від того, до якого клубу вони можуть бути застосовані.

Нагадаємо, керманич "Волині" Віталій Кварцяний також невдоволений подвійними стандартами у футболі, коли треба підлаштовуватися під "Шахтар".

Дедишин розкрив скандальні нюанси українського футболу

Дедишин розкрив скандальні нюанси українського футболу

Повʼязані теми:

Наступна публікація