Домагой Віда: хорвати мають велике серце і великі яйця

Домагой Віда: хорвати мають велике серце і великі яйця

Фото: Reuters

Футболіст зазначив, що у його команди дуже велика воля до перемоги.

Захисник збірної Хорватії Домагой Віда прокоментував перемогу над командою Англії у півфіналі Чемпіонату світу-2018. Хорвати вперше в історії поборються за звання чемпіона світу.

"Я вам скажу, у хорватів дуже велика воля до перемоги, велике серце. Нас мало, але у нас, так би мовити, великі яйця", - сказав Віда, якого цитує Sports.ru.

Хорватія – одна із найменших за чисельністю населення команда серед усіх учасників Чемпіонату світу - 4,2 мільйона осіб. Менше народу живе в Уругваї (3,4 млн).

Шиме Врсалько після матчу / Фото: Reuters

Крім того, "шашкові" стали найбільш низькорейтинговим фіналістом в історії світових першостей з моменту введення рейтингу ФІФА в 1992 році. У світовому табелі про ранги вони наразі посідають 20-те місце.

Фінал ЧС-2018 Франція – Хорватія відбудеться 15 липня о 18:00. У матчі за "бронзу" 14 липня (17:00) зійдуться Бельгія та Англія.

Раніше ФІФА покарала Огнена Вукоєвича і винесла попередження Віді за відео з гаслом "Слава Україні".

Хорватський футбольний союз відсторонив Вукоєвича від роботи у збірній, а ФІФА оштрафувала на майже 13 тисяч євро.

Тим часом Федерація футболу України (ФФУ) виявила готовність компенсувати кошти та надати роботу Вукоєвичу, який вже працює в "Динамо". Сам Огнен заявив, що заплатить штраф.

Українці ж двічі обвалили рейтинг сторінки ФІФА у Facebook.

 

______________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація