Двоє українських шахістів стали чемпіонами світу

Двоє українських шахістів стали чемпіонами світу

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Обох спортсменів з перемогами привітав президент Порошенко.

Українська шахістка Ганна Музичук стала чемпіонкою світу, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

На турнірі в Досі зі швидких шахів вона продемонструвала стовідсотковий результат: здобула сім перемог і жодного разу не програла.

Вслід за Ганною Музичук перемогу здобув ще один українець Василь Іванчук - він став чемпіоном світу з швидких шахів серед чоловіків.

26-річна львів'янка навчилася грати в шахи в три роки, а свій перший дитячий турнір виграла в п'ять. Її сестра, Марія Музичук, - теж гросмейстер, 15-а чемпіонка світу серед жінок.

Іванчук вважається найсильнішим українським шахістом усіх часів, який понад 20 років входив у десятку найкращих шахістів планети. Він вже ставав чемпіоном світу – у 2007 році він був кращим у бліці.

Президент України Петро Порошенко привітав обох спортсменів з перемогами, назвавши сьогоднішній день фантастичним для українських шахів.

Нагадаємо, у червні українка Анна Ушеніна виграла чемпіонат Європи із шахів серед жінок, який завершився в Румунії. Досить скромно почавши змагання (плюс 1 після перших чотирьох турів), вона показала в наступних 5-ти турах стовідсотковий результат і вийшла в лідери.

Українка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

Українка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

Повʼязані теми:

Наступна публікація