Екс-тренер "Шахтаря": росіяни – бздуни, їх налякав маленький карлик

Екс-тренер "Шахтаря": росіяни – бздуни, їх налякав маленький карлик

Валерій Яремченко / Фото: sport-xl

Український фахівець не посоромився висловити свою справжню думку.

Колишній тренер донецького "Шахтаря" Валерій Яремченко відверто поспілкувався з журналістами на тему сучасного Донбасу.

У ньому він розповів про життя в Донецьку, відносно росіян стосовно того, що відбувається в Україні та головний кошмар Президента Росії Володимира Путіна.

Про ситуацію в Донецьку

Це ви у Києві нормально почуваєтесь. Я їздив у Запоріжжя - там люди ходять в ресторани. Правда, і донецькі ходять, але тільки солдати. Донецьк зараз спорожнів. Місто, правда, чисте. Є тільки одна можливість працевлаштуватися - піти двірником. Увечері на вулицях людей немає, всі ходять перебіжками.

Про ставлення росіян до подій

У них зовсім інше уявлення про Україну. Я не знаю, як вони війну виграли. Правда, війну вигравали всі - і українці зокрема. Українці більше своїх життів поклали. А росіяни - бздуни. Маленький карлик налякав їх так, що всі - і артисти, і військові - його бояться. Вони переконані, що ми чинимо неправильно, воюючи з "русским миром".

Побиття волонтера в Донецьку

Про ностальгію та зраду

Не всі народилися в США. Але міняти державу можна тільки в тому випадку, якщо тебе переслідує якийсь режим. Я три роки працював за межами батьківщини і відчував ностальгію. Ностальгія - це дуже страшне поняття, коли ночами сняться рідні домівки, друзі.

Можна змінювати, зраджувати - ні. Боляче дивитися на людей, які тупо зрадили Україну, яка їх народила. Адже не тільки мати народжує - людина виховується в тому суспільстві, в якому живе.

Про найбільший кошмар Путіна

Знаєте, чого бояться маленькі? Адже Гітлер був маленьким, Наполеон і Сталін - теж. У них комплекс неповноцінності! У Росії, в принципі, два карлики. Але той, інший, в основному танцює. Знаєте, чого найбільше боїться Путін? Він знає, що в Україні його ніхто не боїться. Ось це його самий великий кошмар. Він володіє інформацією, що тут його всі посилають... далеко. Тому і залякує різні народи.

Володимир Путін / Фото: Reuters

Повʼязані теми:

Наступна публікація