Екс-тренер збірної Аргентини розповів, хто зробив із Мессі "бога стандартів"

Екс-тренер збірної Аргентини розповів, хто зробив із Мессі "бога стандартів"

Фото: Reuters

Фернандо Сіньйоріні згадав історію 2009-го року.

Колишній тренер збірної Аргентини з фізичної підготовки Фернандо Сіньйоріні поділився цікавою історію про те, як Ліонель Мессі навчився бездоганно виконувати "стандарти".

Він розповів в інтерв'ю El Chiringuito, що Лео вдосконалив свою майстерність завдяки іншій аргентинській легенді Дієго Марадоні.

Безцінну пораду він отримав від дона Дієго в 2009 році на тренуванні збірної в Марселі.

"Я підійшов до Марадони і ми обидва дивилися, як Лео бере м'яч, ставить його на правому краю штрафного і пробиває вище воріт. Це повторювалося кілька разів, поки розлючений Мессі не опустив руки і вирішив податися в роздягальню. Побачивши відчай Лео, я зупинив його , обійняв і сказав: "невже ти, в майбутньому найкращий гравець в історії, підеш з цим лайном?.

У цей момент на сцену вийшов Марадона, який відвів Лео вбік і провів з ним цікаву бесіду. Я дивився на них обох і здавалося, ніби світ зупинився. Дієго порадив Мессі бити по м'ячу повільніше і м'якше, сказавши при цьому: "Не роби це так швидко, тому що м'яч не розуміє, чого ти від нього хочеш. Не можна трактувати сферу, абияк".

Після розмови з Марадоною Мессі почав більш скрупульозно підходити до виконання штрафних ударів і перетворився в бога стандартів", - переконаний Сіньйоріні.

Зазначимо, що у чемпіонаті Іспанії Мессі забив 23 голи ударами зі штрафних.

Ліонель забив розкішний гол зі штрафного у матчі проти "Атлетіко". Він став переможним для "Барселони".

Повʼязані теми:

Наступна публікація