Ето'о названо найкращим футболістом Африки

Ето'о названо найкращим футболістом Африки

Самуель Ето'о / Фото: intermilano.ru

Самуель Ето'о втретє отримав приз "Золотий лев", який вручається найкращому футболісту Африки.

Капітан збірної Камеруну та форвард махачкалінського "Анжи" Самуель Ето'о став найкращим футболістом Африки.

На урочистій церемонії, яка пройшла в Марокко, нападник отримав приз "Золотий лев", який став третім для футболіста - він визнавався найкращим також у 2004-му і в 2009-му.

"Спасибі журналістам за це визнання. Цей трофей - нагорода за мої труди і за всіх, хто допомагав мені і знаходився поруч зі мною. У цей момент я думаю про свого батька і про моїх дітей. Я отримую трофей втретє і сподіваюся, що не востаннє", - сказав Ето'о.

Нагороду, яка заснована марокканським журналом "Аль-Мунтахаб", присуджують спортивні журналісти з 35 провідних видань Африки, Європи та Азії. За підсумками опитування гравець "Анжи" набрав 172 бали. Друге місце у Асамоа Гьяна, який виступає за збірну Гани і англійський "Сандерленд" - у нього рівно 100 балів. Третім став марокканець з "Арсеналу" Маруан Шамах – 62 бали.

Додамо, що Ето'о претендує ще як мінімум на дві індивідуальні нагороди за підсумками року. Його прізвище значиться у списку десяти номінантів на звання найкращого футболіста Африки за версією Африканської конфедерації футболу, а також у списку претендентів на "Золотого м'яча".

Читайте також:

Ето'о: всі футболісти грають заради грошей

Ето'о номінований на звання найвидатнішого футболіста сучасності

Роберто Карлос: "Анжи" буде конкурентом "Реалу", "Барселоні" і "Манчестер Юнайтед"

Повʼязані теми:

Наступна публікація