"Ейфорія буде в Україні": чемпіони Паралімпіади готуються до нових стартів і хочуть іще більше медалей

"Ейфорія буде в Україні": чемпіони Паралімпіади готуються до нових стартів і хочуть іще більше медалей

Фото: ТСН

Українська збірна опинилася серед лідерів змагань.

Український здобуток на Паралімпіаді виріс до 15 медалей, і кожна третя з них – золота. Минулий день змагались у біатлоні став поки що найуспішнішим для наших атлетів у Кореї, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чемпіоном став наймолодший учасник української команди – 18-річний Тарас Радь. "Ну, поки що я дуже радий, та й взагалі задоволений. Я пообіцяв, що золото візьму, і от я виконав свою обіцянку", - наголосив він. У це важко повірити, але зимовими видами спорту хлопець займається лише три роки – від того часу, як зазнав травми і втратив ногу. "Дуже важко було, мене позаду йшли, штовхали. А тепер я вилітаю", - каже він.

Рекордний день для українців: паралімпійці здобули одразу 6 медалей у Пхенчхані

Рекордний день для українців: паралімпійці здобули одразу 6 медалей у Пхенчхані

Спорт змінив життя і Олександра Казіка. Рухатись по трасі за гайдом йому допомагають звукові сигнали. Сашко – єдиний у команді повністю незрячий атлет. "Спочатку гонки коли ми їхали – дивлюсь: перші, перші. Я йому нічого не кажу, кажу: Саньок, працюєм", - розповів гайд Сергій Кучерявий. У підсумку до золота не вистачило трьох секунд, але й дебютне срібло для 21-річного спортсмена стало незабутнім. "Непередаваємі відчуття", - зізнається Казік.

Дзеленчить уже колекція медалей Оксани Шишкової – до двох срібних нарешті додалася золота нагорода. А що найголовніше – амбіцій від того не поменшало. "Нам треба ще працювати. Три гонки попереду – неможна розслаблятися. Приїду до України, тоді там зможу видохнути, там буде ейфорія. Зараз треба продовжувати працювати", - коментує перемоги чемпіонка.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація