Фанат "Шахтаря" зізнався, що клуб довго привчав народ до халяви

Фанат "Шахтаря" зізнався, що клуб довго привчав народ до халяви

Вболівальники "Шахтаря" / Фото: shakhtar.com

Уболівальник "Шахтаря" Олександр розповів про фанатський рух найкращої команди України.

Один з найвідданіших уболівальників донецького "Шахтаря" Олександр розповів про фанатський рух найкращої команди України.

- У нас все крутиться навколо Za Boys Ultra, ще є хлопці молодші - "Північ-8", ну і кілька зовсім невеликих груп. Якщо порівняти масштаби активного руху з Москвою або Пітером, то можна сказати, що у нас взагалі нічого немає - на фанатському секторі збирається чоловік триста.

- Чому так виходить?
- Почнемо з того, що "Шахтар" досить довго привчав народ до халяви - за виїзд, наприклад, вболівальники не платили, все це клуб брав на себе. Зрозуміло, тепер людина кілька разів подумає, перш ніж збереться їхати - гроші-то вже свої витрачати потрібно.

Ну, і потім не можна сказати, що в Донецьку люди легкі на підйом - тобто, перш ніж поїхати до Львова чи Ужгород, людина сто разів подумає-передумає, і все закінчиться розмовами на кшталт "Так це далеко, незручно. Ой, та сьогодні дощ. Навіщо взагалі мені це треба? " Дуже важко розкочегарити людей - це треба тут жити, щоб розуміти менталітет.

Не в останню чергу так відбувається й тому, що в Донецьку люди самі неохоче виходять на вулицю просто пограти в футбол.

У тому ж Києві - 5 або 6 різних футбольних ліг, те ж саме в Харкові, в Москві - краще за мене знаєте. Ми зараз з друзями зібрали свою міні-футбольну команду, "Шквал" називається. Хотіли провести турнір місцевий, так навіть чотири команди не набралося - і це при тому, що зібрати міні-футбольну команду куди простіше.

А звідси ж і йде якась футбольна культура: якщо ти сам граєш, то і дивитися футбол, ходити на стадіон тобі стає куди цікавіше.

Зазначимо, що Олександр, як і сотні інших уболівальників, підтримає "Шахтар" у вівторок ввечері на матчі з "Зенітом". Пряму трансляцію з "Петровського" дивіться на "Проспорті" та на каналі "1+1".

Читайте також:

Гравці "Динамо" і "Шахтаря" потрапили у список найкращих молодих футболістів світу

Срна: у "Шахтаря" немає паніки та кризи

Луческу: у "Шахтаря" немає вибору - треба обігравати "Зеніт"

Зирянов: нехай "Шахтар" нас перебігає, а ми гратимемо у футбол

Тимощук розповів, як "Шахтарю" грати проти "Зеніту"

Спаллетті: подивимося, як донецький вовк зіграє в лігві лева

Повʼязані теми:

Наступна публікація