Фантастичний поєдинок між "Ліверпулем" та "Ромою" увійшов до історії Ліги чемпіонів

Фантастичний поєдинок між "Ліверпулем" та "Ромою" увійшов до історії Ліги чемпіонів

Фото: Reuters

Команди видали шалений другий тайм.

Англійський "Ліверпуль" та італійська "Рома" влаштували неймовірну гру у півфіналі Ліги чемпіонів.

Відвантаживши п'ять голів до 70 хвилини, команда Юргена Клоппа, схоже, трохи розслабилася та, як наслідок, пропустила два голи - забитими м'ячами відзначилися Едін Джеко та Даніель Де Россі. У складі господарів забивали Мохамед Салах (дубль), Роберто Фірміно (дубль) та Садіо Мане.

Завершивши матч з рахунком 5:2, команди увійшли до історії найпрестижнішого клубного турніру Європи. Цей матч вплинув на те, що цей розіграш Ліги чемпіонів став найрезультативнішим за всю історію цього турніру.

Наразі у Лізі чемпіонів сезону 2017/18 забито вже 384 голи - саме цей показник й робить сезон 17/18 Ліги чемпіонів найкращим в історії змагань з середньої результативності. Зазначимо, що у цьогорічному розіграші ЛЧ буде зіграно ще чотири зустрічі.

Фото: Reuters

Цікавий той факт, що ці 384 забиті голи були проведені у 121 матчі, у середньому - 3,17 гола за гру або кожні 28 хвилин. 15 голів нападника мадридського "Реала" Кріштіану Роналду приносять 4% від загальної кількості голів на турнірі. Найрезультативніший сезон Ліги чемпіонів відбувся у сезоні 2000/01, коли було забито цілих 449 м'ячів. Щоправда тоді середня результативність становила 2,86 гола за матч.

Нагадаємо, що у іншій півфінальній парі зустрінуться "Реал" та "Баварія". Ця зустріч відбудеться 25 квітня 2018 року о 21:45 за київським часом. Фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня у Києві на стадіоні НСК "Олімпійський".

Повʼязані теми:

Наступна публікація